Nakon 11 godina Arianna Huffington napušta Huffington Post

Arianna Huffington najavila je kako u idućih nekoliko dana napušta  Huffington Post, a razlog tome je novi poslovni poduhvat – otvaranje kompanije Thrive Global.

Prema pisanju The Wall Street Journala, Arianna se želi posvetiti lansiranju startupa koji će se baviti temama zdravlja i wellnessa.

66-godišnja Arianna kreće u nove pothvate

The Huffington Post osnovala je 2005. godine zajedno s još trojicom kolega, a bio je zamišljen kao mjesto na kojem će ljudi iznositi svoje mišljenje, kao što ga iznose za obiteljskim stolom.

Često je znala isticati kako je pisanje bloga odlično rješenje za zaposlene majke jer im omogućuje da same određuju kojim će tempom i o kojoj temi pisati. S vremenom je blog prerastao u portal s pregršt vijesti, stručnih tekstova i vrlo čitanih kolumni, ali je i dalje zadržao i komponentu bloga gdje brojni poznati, ali i nepoznati iznose svoje stavove i mišljenje. Iako je komercijalni news portal, objavljuje i kvalitetne novinske tekstove, a prepoznala ga je i struka i nagradila ih Pulitzerovom nagradom 2012. godine.

The Huffington Post je 2011. godine kupio AOL, a Arianna je tada postala predsjednica i glavna urednica cijele Huffington medijske grupe, a osim toga, preuzela je i druge medijske projekte od AOL-a. No, samo godinu dana kasnije, maknuta je sa svih ostalih pozicija, osim za The Huffington Post.

Kada je 2015. godine The Huffington Post kupio Verizon Communications Inc., Ariannina uloga u tvrtki je postala upitna. Iako je tada potpisala novi ugovor kako će na poziciji predsjednice kompanije i glavne urednice ostati do 2019. godine, on joj dopušta da pokrene novu kompaniju dok obavlja rukovodeće dužnosti.

No, čini će kako ipak neće obavljati ni rukovodeće dužnosti. “Stvarno sam mislila kako ću moći raditi oba posla, no počeli smo se širiti, shvatila sam da ovaj projekt zahtjeva moju punu pozornost”, rekla je 66-godišnja Arianna te dodala kako je važno znati da kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore, a kod nje je upravo stigao taj trenutak.

Zdravlje i wellness kao novi izazov

Dosad je objavila brojne knjige u kojima je pisala o zdravlju te o kvaliteti spavanja. Upravo je i njen novi startup dobio ime po knjizi “Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder“ gdje se fokusirala na pomaganje drugima.

Prema pisanju TechCruncha, njena nova kompanija držat će seminare, savjetovanja, te ostale načine podrške kako bi smanjili stres i napetost ljudi. Surađivat će s drugim tvrtkama kako bi pomogli i njihovim zaposlenicima da poboljšaju uvjete rada. S radom bi ovaj startup trebao započeti u studenom.

Foto: C2 Montréal – Flickr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -