Kako napraviti tjedni planer za društvene mreže?

Marketing na društvenim mrežama je danas važan dio komunikacijske strategije mnogih poduzetnika.

Kupci žele komunikaciju na društvenim mrežama kako bi mogli reći što misle i što očekuju od proizvoda ili usluga. Stoga im kroz aktivnost na društvenim mrežama treba ponuditi sadržaj koji traže. Budući da je ovaj kanal komunikacije otvoren 24 sata dnevno, neke društvene mreže poput Facebooka i Instagrama je potrebno ažurirati svakodnevno dok je za LinkedIn dovoljno 3 puta tjedno.

Planer za Facebook

Kako biste stvorili što bolju komunikaciju s vašim kupcima, najbolje bi bilo da napravite raspored objava na društvenim mrežama za cijeli tjedan. Ne morate u svoj planer staviti samo službene stvari koje želite dijeliti sa svojim fanovima, već i vaše privatne objave.

Rebecca Coleman, marketinška konzultantica i blogerica, predlaže ideje za objave na vašoj Facebook stranici kroz tjedan:

Ponedjeljak

U ponedjeljak se možete odlučiti za Motivational Monday pa podijeliti neki citat ili pak za Monday Matters, u kojem možete napraviti pregled onoga što vam se dogodilo tijekom vikenda ili što će se dogoditi sljedeći tjedan.

Utorak

Coleman za utorak predlaže Tips Tuesday u kojem možete fanovima dati neki poslovni ili stručni savjet ili Tasty Tuesday u kojem možete podijeliti s njima neki recept.

Srijeda

Wellness Wednesday ili Workout Wednesday – za srijedu ostavite savjete o vježbanju ili wellnessu. Ili se pak odlučite za Wordless Wednesday, odnosno objavite samo sliku koja govori više od riječi.

Četvrtak

Throwback Thursday (TBT) – podijelite neku staru sliku ili navedite tri stvari koje su vas se dojmile ovaj tjedan (Three Things Thursday).

Petak

Za petak je Coleman ostavila najviše prijedloga. Odlučite se za Facebook Friday (dajte svojim fanovima priliku da na vašoj Facebook stranici podijele svoju stranicu, osobito ako su poduzetnici vaši klijenti), Flashback Friday (kao i za TBT, podijelite neku staru stvar), Fun Friday (objavite nešto smiješno), Family Friday (predstavite nekog od članova vaše obitelji.)  ili pak #FF –  #FollowFriday na Twitteru.

Subota i nedjelja

Za vikend rezimirajte poruke od cijelog tjedna ili se pripremite za tjedan dana unaprijed.

Ovo je samo jedan od prijedloga kako možete napraviti planer za društvene mreže. Osim njega, Coleman predlaže i drugi u kojem u nedjelju treba predstaviti velike ideje (stručne savjete ili citate), dok je ponedjeljak dan za humor. U utorak tražite interakciju s vašim fanovima postavljajući im pitanja ili postavljanjem kviza.

U srijedu objavite neku aktualnu vijest o vašem biznisu, ali neka to svakako bude pozitivna vijest. U četvrtak dajte svojim fanovima neki popust ili kupon. U petak stavite sliku vašeg biznisa ili istaknite vašeg zaposlenika. A u subotu educirajte ljude o vašim proizvodima, kako da ih bolje koriste.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zicer rok za prijave

Požurite: prijave na ZICER akceleratore traju još samo ovaj tjedan

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a - Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz...