Nataša Cikač pokreće Nabavnu akademiju za male i srednje poduzetnike

Mr. sc. Nataša Cikač, stručnjakinja za nabavu i upravljanje zalihama, u Zagrebu pokreće Nabavnu akademiju. Ona će djelatnicima u nabavi, direktorima i vlasnicima poduzeća, no i svima ostalima koji se indirektno bave nabavom u svojem svakodnevnom radu, omogućiti da steknu široko znanje iz te specifične djelatnosti.

Nabavna akademija za direktore, vlasnike poduzeća i djelatnike u nabavi

„U suvremenom se poslovanju nabavi pridaje sve veća važnost. Mnogi danas njezinu funkciju smatraju strateškom. Naime, kvalitetna nabava povećava zadovoljstvo kupaca, stvara uštede i povećava profit“, ističe Nataša Cikač.

Program Nabavne akademije obuhvaća tri modula: operativnu i stratešku nabavu te mogućnosti poboljšanja u nabavi. Kroz te module polaznici će naučiti kako planirati nabavu i troškove, kako izgleda proces naručivanja, praćenja te planiranja zaliha i potreba, koji su ključni pokazatelji uspješnosti (KPI) te kako pisati izvještaje. U sklopu poduke o strateškoj nabavi govorit će se, među ostalim, o nabavnim kategorijama, odnosima s dobavljačima te upravljanju rizicima, ali i ostalim osnovnim znanjima koje vlasnik tvrtke mora imati.

Pri poučavanju se koriste suvremene metode poput prezentacija, video isječaka, simulacija slučajeva te praktičnih primjera iz poslovne prakse pa se tako mogu vidjeti i koje su najčešće greške malih poduzetnika u nabavi. Svaki modul traje jedan dan, a održavaju se u ožujku, travnju i svibnju.

Nabavna akademija

„Nabavna akademija odgovor je na potrebe djelatnika u nabavi. Pokazuje to istraživanje koje smo prošli mjesec proveli na uzorku od 56 hrvatskih poduzeća. Ono je otkrilo da su djelatnici u nabavi željni edukacije o tvrdim vještinama, no da se znanje o nabavi najčešće prenosi sa starijih kolega na mlađe. Zbog toga svi djelatnici u nabavi nisu u potpunosti upoznati s najnovijim trendovima. Tržište se mijenja, a mijenjaju se i metode i tehnike u nabavi. Poduzeća koja žele što bolji položaj na tržištu, moraju ih znati primjenjivati u svakodnevnom radu“, govori mr. sc. Nataša Cikač, vlasnica tvrtke Cronata.

Iza ove je ekonomistice više od 20 godina poslovnog iskustva u korporativnom okruženju iz područja nabave i logistike te trogodišnje iskustvo u poduzetništvu koje obuhvaća uspješno poslovanje sa domaćim i stranim poduzećima. Članica je Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i konzultantica Europske banke za obnovu i razvoj.

Foto: privatna arhiva Nataše Cikač

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više