Povodom Dana žena Visa organizira natječaj za poduzetnice

Visa je napravila još jedan korak u poticanja žena u poduzetništvu i to kroz pokretanje inicijative Visa Everywhere Women’s Global Edition. Ovaj program namijenjen je poduzetnicama diljem svijeta kako bi pokušale riješiti FinTech i Social Impact (utjecaj na zajednicu) izazov za novčanu nagradu od 100 000 američkih dolara za svaki izazov. Finale natječaja održat će se paralelno s ovogodišnjim finalom FIFA svjetskog prvenstva za žene u Francuskoj.

Podrška poslovnim ženama

Od 2015. godine Visa Everywhere inicijativa (VEI) nudi rješenja za trgovinu i izazove plaćanja sutrašnjice. Program je regionalno aktivan u 75 država, a novčanim nagradama, mentorstvima i pristupom Visinim partnerima i klijentima nagrađeno je više od 70 vodećih startupa.

Program se sad po prvi puta širi na sve zemlje svijeta i centriran je oko FinTech-a i utjecaja na društvo i zajednicu (Social Impact). Glavna misija inicijative je u središte pozornosti staviti milijune poduzetnica i prikazati Visinu predanost pokretanju važnih mikro i malim biznisima.

„U zadnjih 5 godina više od 163 milijuna žena pokrenulo je svoj posao, predstavljajući 37% cjelokupne radne snage. Žensko poduzetništvo je u porastu i Visa je predana u svojoj misiji inspiriranja žena da se odvaže u poduzimanju vlastitih poslovnih koraka kroz platforme kao što je Visa Everywhere inicijativa“, izjavila je Lynne Biggar, voditeljica odjela za marketing i komunikaciju u Visi.

Mentorstvo i novčana nagrada

Za sudjelovanje se mogu prijaviti sve tvrtke s barem jednim ženskim osnivačem te je potrebno predložiti rješenja na dva zadatka. Prvi je pokazati jedinstvenu sposobnost tvrtke u transformaciji iskustva plaćanja na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini, a drugi odgovoriti na pitanje kako poslovne žene oko svijeta mogu inicirati društvene promjene podržavanjem održive ekonomije te jačavanjem lokalnih i regionalnih ekonomija.

Kvalificirani sudionici bit će podijeljeni na 6 regija: Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija-Pacifik, Europa (bez Francuske), Francuska i Afrika/Bliski Istok. Svaka regija šalje jednog pobjednika izazova na finale u Pariz. Natječaj je otvoren do 14. travnja, a globalno finale održat će se 7. lipnja.

Tijekom tjedna otvaranja FIFA Svjetskog prvenstva za žene u Francuskoj 2019. godine, finalisti će imati priliku povezati se s Visinim globalnim partnerima i sudjelovati na završnoj prezentaciji projekata nakon kojeg će se proglasiti pobjednice VEI natječaja.

Visa za pobjedu u donošenju najboljeg rješenja donira 100 000 dolara svakom pobjedniku izazova, kao i mentorstva stručnjaka te pristup mreži Visa partnera. Visa će također pokrenuti globalnu marketing kampanju Zajedno kao jedna („Together as One“), kako bi obilježila Visa Everywhere Incijativu pod nazivom Women’s Edition.

Osmero prijašnjih pobjednica i VEI finalistica predstavljat će svoju regiju u kampanji kako bi potaknule svoje kolegice na sudjelovanje u natjecanju te pokretanju vlastitog biznisa.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više