Natječaj za stipendije “Za žene u znanosti” otvoren još pet dana

Do petka, 29. studenoga, traje natječaj za stipendije „Za žene u znanosti“ za 2014. godinu, kojim će Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oreal ADRIA stipendirati četiri stipendistice sa stipendijama u iznosu od čak 5.000 €. Izborno povjerenstvo programa „Za žene u znanosti“ sastavljeno je od akademika i eminentnih znanstvenika i profesora, na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom HAZU-a. Upravo oni će izabrati najbolje znanstvenice među kandidatkinjama do 35 godina koje su u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Najtečaj za stipendije “Za žene u znanosti” 

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ izvodi se u organizaciji L’Oreal-a ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske. U proteklih sedam godina nagrađeno je 26 hrvatskih mladih znanstvenica kojima je ova referenca priznanje u akademskim krugovima i nagrada za dosadašnji rad, a ovo je istovremeno i izvrstan način kako široj javnosti predstaviti značaj njihovog rada u znanstvenom svijetu.

za zene u znanosti

Natječajno povjerenstvo koje će donijeti odluku o najboljim znanstvenicama u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koje će biti nagrađene godišnjom stipendijom u iznosu od 5.000 €, ove godine je u sastavu: akademkinja Ivana Weygand Đurašević, prof. dr. sc. Krešimir Nemec, akademkinja Vida Demarin, prof. dr. sc. Ivan Vicković, akademik Vladimir Paar, dr. sc. Katica Biljaković, prof. dr. sc. Saša Zelenika, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

 

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ raspisan je u listopadu ove godine, a kandidatkinje svoje prijave za natječaj mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do 29. studenog 2013. na adresu Runjaninova 2, s naznakom „Za žene u znanosti“. Sve informacije dostupne su na službenoj stranici Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9392

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...