Cijeđeni i “smoothie” sokovi iz kuhinje Zvona cateringa

Obiteljski biznis Zvona catering Lorenke Copić i njenog brata može se zaista opisati kao kreativan. Osim ukusnih jela, od nedavno se mogu pohvaliti i svojim prirodnim i „smoothie“ sokovima.

Cijeđeni sokovi Natural Zvona zonu

Pod brandom  Natural Zvona zonu, napravili su cijeđene sokove iz voća i povrća bez dodatka šećera i vode.

U ponudi su tri vrste soka: Narančasta fusija od mrkve i naranče, Zeleni zmaj od kruške, jabuke, kiwija, kelja te Cikla & co ciklon od cikle, naranče i limuna. Važno je istaknuti da za otprilike 3 dl soka treba oko 1 kg svježeg voća i povrća.

Ovi specifični nazivi pokazuju kako se radi o zaista posebnom proizvodu koji su za sada dio catering prodaje.

„Zanimljivo je što se mrkva, kelj i cikla gotovo ne osjete u soku pa na ovakav način možemo unijeti u organizam puno hranjivih i zdravih sastojaka. Zna se da su djeca po pitanju povrća najteži pregovarači, pa evo načina kako ih pridobiti na zdraviju prehranu“, ističe Lorenka Copić.

„Smoothie“ s jogurtom i kokosovim mlijekom

Osim sokova, napravili su i „smoothie“ sokove koji sadrže jogurt ili kokosovo mlijeko.  Pritom su pazili i na alergičare i one koji su intolerantni na laktozu.

Dizalica s klorofilom od banane, kruške, špinata, limuna, kokosovog mlijeka i jogurta je naziv jednog od „smoothie“ sokova. Idealna je kombinacija željeza i C vitamina koje su sakrili u okusu kruške i banane.

Drugi „smoothie“ je pod nazivom Ljubičasti reset od banane, maline, borovnice i kokosovog mlijeka. „O blagodatima maline i borovnice ne treba previše govoriti, samo ćemo reći da je malina izvrsna zaštitnica protiv malignih bolesti, a borovnica prepuna antioksidansa koja pomaže u smanjenju rizika bolesti srca i krvožilnog sustava“, napominje Lorenka.

Razlika između cijeđenih i „smoothie“ sokova je što se cijeđenjem voća i povrća izdvaja tekućina te ostanu suhi sastojci koje koristimo u krekerima, a „smoothie“ se priprema u blenderu te miksanjem na visokoj brzini sve sastojke pretvara u glatku i pitku smjesu gušću od cijeđenog soka, a ipak rjeđu od pudinga.

Ujedno cijeđeni sok je nadopuna obroku, a „smoothie“ može biti cjelovit obrok.

Foto: Zvona catering

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više