Poduzetnice uživale u kišnom jutru: Prvi networking breakfast u Samoboru s Mirtom Fraisman Čobanov

Što je dobro u kiši koja danas pada? Ako se nas pita – to što se vrijednim poduzetnicama nikuda nije žurilo, pa su dugo i bezbrižno uživale u predavanju Mirte Fraisman Čobanov. Jutros smo održali prvi networking breakfast u Samoboru, a upravo je ovo pitanje s početka teksta okupljenim poduzetnicama, ali i menadžericama, postavila Mirta.

“Nakon kiše uvijek je ljepši sljedeći dan”. “Oprala mi je auto”. “Barem nije snijeg, bljuzga i zakrčen promet – uvijek može gore”. “Bez kiše – nema rasta”.

Kišni networking breakfast u Samoboru otvorio pitanja mentaliteta rasta

Ovo su samo neki od odgovora koje su pružile poduzetnice iz Samobora i okolice koje su, nakon uspješne konferencije za poduzetnice u Samoboru, jedva dočekale novu priliku za druženje i networking. Stoga je predavanje o mentalitetu rasta, uz ukusan doručak, kavu i lupkanje zimske kiše po prozorima kavane pitoreskne Livadić, dočekano s oduševljenjem.

U dinamičnom okruženju poduzetništva, gdje promjene, stres i pritisci postaju norma, razvoj mentalne čvrstoće postaje preduvjet za uspješno funkcioniranje. I to na scenu stupa mentalitet rasta, odnosno growth mindset. Na prvom networking breakfastu u Samoboru Mirta Fraisman Čobanov, objasnila je kako usvojiti i razumjeti mentalitet rasta koji omogućava traženje prilika za razvoj i učenje u svakoj situaciji, ali i koje su tehnike i alati za razvoj mentalne čvrstoće koje odmah mogu primijeniti u praksi.

networking breakfast u Samoboru


Jedna od ključnih poruka ovog predavanja, o kojem ćete detaljnije uskoro moći pročitati na našem portalu, bila je da svaki čovjek, a posebice poduzetnice i poduzetnici, mora biti spreman na kontinuirano učenje i razvoj vještina. Mirta stoga potiče “growth mindset”, ističući da se sve naše sposobnosti koje imamo i koje tek trebamo otkriti da imamo, mogu poboljšati trudom, radom i naposlijetku – iskustvom.


Pročitajte više: U Samoboru pokazana snaga ženskog poduzetništva: ‘Sve nam je dostupno, iskoristimo to’


Od uvjerenja do uspjeha

“Treba si dozvoliti da griješimo. Samo tako možemo rasti i postati bolje verzije sebe”, dodala je.

Bilo je govora i o strahu od neuspjeha, ali i strahu od – uspjeha. Govoreći o strahu od uspjeha, Mirta potiče žene da se ne boje preuzeti inicijativu i izaći iz svoje sigurne zone.

“U sigurnoj zoni nema rasta. Trebamo probati, pokušati i truditi se bez straha od neuspjeha”, poručuje ona. Mirta također naglašava važnost postavljanja realnih ciljeva, ali i odvažnih koraka, ističući da žene često prihvaćaju posao tek kada se osjećaju 95% spremnima, dok muškarci to često čine kad su znatno manje pripremljeni. Manje im treba da se odluče na taj korak. Stoga, kaže Mirta, moramo u sebi stvoriti vjeru u sebe i svoje sposobnosti.

“To uvjerenje će biti ključ uspjeha”.

Na kraju predavanja, Mirta poziva žene da traže prilike čak i u izazovima i neprilikama.

“U svemu, posebice u izazovima, trebamo tražiti priliku. Razvijajmo se, sanjajmo i uvijek tražimo dobro u lošem”, zaključila je.

U bajkovitom Samoboru kiša nije omela umrežavanje, druženje i dobru atmosferu koja je prožela ovaj događaj koji su podržali Poduzetnički centar Samobor, RBA, A1 Hrvatska i Unicredit Leasing.networking breakfast u Samoborunetworking breakfast u Samoboru


networking breakfast u Samoboru

networking breakfast u Samoboru

Foto: Petra Orešković, Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -