Vratite život svojoj kosi nakon ljeta – Frizerka objašnjava kako

Ljeto je gotovo, sezona kupanja je završila. Sad je vrijeme za oporavak – i vas i vaše kose. Sunce i morska sol mogu isušiti vašu kosu, a ona postaje slaba i krhka. UV zračenje prodire u strukturu kose koja gubi svoju prirodnu elastičnost, te narušava vezu između keratinskih molekula koja je zadužena za tu elastičnost i snagu kose. Ako je vaša kosa obojana, ta boja može izblijediti ili se promijeniti.

Kako je oporaviti upitale smo Helenu Borčić, vlasnicu Frizerskog studija In.

Najbolji tretman za kosu je onaj personalizirani

“Često mislimo da je dovoljno samo staviti regenerator na kosu izmučenu kemijskim tretiranjima kao što su bojanja, izbjeljivanja i slično. Međutim, kosa, kao i koža lica, zahtjeva ozbiljniju njegu i pažnju,” rekla je Borčić. Posebno je ta pažnja važna nakon ljetnih mjeseci, kad je kosa dodatno isušena od sunca, vjetra i soli.

Kao najbolju opciju navodi personalizirane tretmane kojima kosi vraćamo točno ono što joj je potrebno.

“Mi se već godinama služimo najmodernijom tehnologijom i koristimo Salon Lab analizator pri dijagnosticiranju stanja i poroznosti kose,” objasnila je Borčić. Ovakvom se jednostavnom analizom i uz stručno znanje zaduženih stilista, putem tableta dobiva uvid u stanje kose pojedine osobe. Uz to se dobiva i preporuka što je potrebno koristiti za njegu i u salonu i kod kuće.

“Sam tretman se temelji na nježnom šamponu koji čisti kosu, te dvije maske, za tanku i debelu dlaku, u koje dodajemo pet različitih boostera prema individualnim potrebama svake klijentice.”

Ovaj se tretman, Fiber Clinix, zadržava u kosi i do 60 dana, uz redovitu primjenu kućne njege prema preporuci, a ovisno o stanju u kojem je kosa bila.

https://www.instagram.com/p/CjxDaPmMMPf/?img_index=1


Pročitajte više: Maska za kosu – napravite je sami!


Budite nježni prema kosi

A dok čekate svoj tretman u frizerskom salonu, neke stvari možete poduzeti i kod kuće. Ako ništa, svojoj kosi možete olakšati period čekanja.

Za početak je manje šamponirajte. Vaša se kosa već dovoljno osušila, a šamponiranjem riskirate da se stanje pogorša. Budite što nježniji prema njoj i nemojte je opterećivati hrpom proizvoda za njegu jer riskirate da je samo izmorite i otežate. Opustite je i tako da je – raspustite. Ako je želite skloniti s lica, zavežite je lagano ili svežite u labavu pletenicu, savjetuje MyGlamm.

Kosu hidratizirajte tijekom dana, a to je najbolje činiti tako da je posprejate vodom, kokosovim uljem ili na nju nanesete gel aloe vere. Kad osjećate da je suha, dajte joj malo života. Osjetit ćete razliku. Naravno, ne morate pretjerivati i kosu neprekidno močiti, dovoljne su male količine.

Konačno, pazite na svoju prehranu. Kvalitetna prehrana važna je za vaše cjelokupno zdravlje, a odnosi se to i na zdravlje vaše kose. Neka vaša prehrana bude bogata proteinima, željezom, vitaminima A i C, te biotinom, odnosno vitaminom B7.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -