Nova Barbie reklama s očevima u glavnim ulogama: Vrijeme provedeno u njenom imaginarnom svijetu investicija je u njen pravi svijet

Tvrtka Mattel jedna je od najvećih proizvođača igračaka na svijetu, a najprodavanija im je lutka Barbie.

Nakon reklame u kojoj se se odlučili malo odmaknuti od izgleda lutke i stavili fokus na njena zanimanja kojih Barbie do sada ima zaista mnogo, ovog puta su nas uspjeli oduševiti novom reklamom pod nazivom Dads who play Barbie.

Nova Barbie reklama o važnosti posvećivanja vremena djeci

U reklami su prikazani očevi koji se igraju sa svojim kćerima. Za ovu reklamu nisu bili unajmljeni pravi glumci, već se pojavljuju stvarni očevi, što joj daje dodatnu vrijednost, jer prikazuje pravu i iskrenu vezu između njih, piše portal Adweek. Djevojčice se u igri s očevima pretvaraju u doktorice, vatrogaskinje, astronautkinje, učiteljice… Mogu postati što god požele.

Reklama je dio kampanje You Can Be Anything koja govori o važnosti posvećivanja vremena svojoj djeci. I upravo je to glavna poruka ove reklame – „Vrijeme provedeno u njezinom imaginarnom svijetu investicija je u njezin pravi svijet.”

Naj taj je način još jednom prikazano kako su igračke samo igračke, bez obzira na spol i kako se i očevi mogu pridružiti svojim kćerima u igri, a sličnu poruku je nedavno imala još jedna reklama u kojoj je također Barbie imala glavnu ulogu. Audi Španjolska je svojm 3D animiranim videom pod nazivom „La Muñeca Que Eligio Conducir“ („Lutka koja je odlučila voziti“) odlučio razbiti stereotip  da su autići igračke samo za dečke.

Nova Barbie reklama puštena je prvi puta usred američkog NFL prvenstva, u najskupljem televizijskom terminu, upravo kada mnogi muškarci gledaju televiziju. Da je to pravo vrijeme za emitiranje reklama s važnom porukom, pokazao je i Pantene koji je za vrijeme Super Bowla odlučio očeve upozoriti na njhovu važnost u životima djevojčica.

https://www.youtube.com/watch?v=PGPbKS8XUMY

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Odlican potez i ideja. Takodjer je dokazano da su muskarci isto tako dobri roditelji, kao i zene (mozda i bolji, ako se to moze mjeriti), ako ih se pusti, i ako sami sebi dozvole, uzeti si vremena i “utonuti” u svijet svojih kceri. 10+!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više