Pišete mailove izvan radnog vremena? Kontrolirajte kad ih primatelj dobiva

Ako i vi ne stignete sve napraviti tijekom radnog vremena i rješavate zaostatke vikendima ili navečer, osigurajte da barem primatelji vaše mailove dobiju tijekom radnog vremena.

Microsoft Viva prati vašu produktivnost

Microsoft je Office365 mailove obogatio dodatkom Viva koji vam može reći koliko ste radili tijekom radnog vremena, a koliko izvan njega, koliko vremena potrošite na sastanke i čavrljanja i slično. Na temelju te analize daje vam prijedloge kako da budete fokusiraniji i efikasniji.

Unazad nekoliko dana nudi nam i opciju da primatelj mail dobije prvi radni dan u 8 ujutro ili u neko drugo vrijeme koje odaberete.

Odgoda slanja mailova puno jednostavnija

Office365 je i do sad nudio mogućnost Delay delivery, ali ta opcija je funkcionirala samo ako je vaše računalo bilo uključeno u trenutku kad je mail trebalo poslati ili ste mail trebali poslati i postaviti odgodu s online verzije maila. Tako da sam ja često mailove odgodila za drugi dan ujutro pa sam ujutro morala otvoriti računalo da se inbox sinkronizira i zapravo pošalje mail. U uredu radim na drugom računalu i s njega nije moguće napravit sinhronizaciju jer s njega taj mail nije niti poslan.

Ova opcija koju nudi Viva je puno jednostavnija i rješava nas brige za mail čim ga pošaljemo. Mail je u folderu poslane pošte, ali kad uđete u njega možete vidjeti poruku “Ova će se pošta automatski poslati u….”. U prijašnjoj Delay delivery opciji, mail je stajao u izlaznoj pošti i čekao sinhronizaciju u zakazano vrijeme.

Prije zakazanog vremena uvijek možete ući u mail i promijeniti vrijeme, poslati mail odmah ili otkazati slanje.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -