Otkriveni su vaši planovi za odlazak iz tvrtke, što sad?

Neobavezno ste čavrljali s kolegom ili kolegicom i otkrili ste svoje planove za odlazak iz tvrtke? No, sad je to nažalost otišlo predaleko jer su saznali i drugi, nema potrebe da vam govorimo da neke planove trebate zadržati za sebe jer ste toga sami i svjesni. Sad je važno naučiti kako kontrolirati ovom situacijom.

Povezano:

Popravite situaciju s kolegom

Prvo provjerite je li vaš odnos s osobom kojase izlanula u redu. Vjerojatno se osjeća omalovaženo zbog vlastite nepristojnosti, ali nažalost, takve nezgode se događaju pa je najbolje da date do znanja da ju ne krivite. Možda ste ljuti na tu osobu, ali tražiti nekoga da čuva tajnu ponekad je veliko opterećenje. Usredotočite se na prelazak iz neugodnosti na suosjećanje za novonastalu situaciju.

Uzmite u obzir i zašto ste to rekli. Ako još nemate životopis, vaše razmišljanje o “novom poslu” čini se slabim. Možda ste tražili emocionalnu podršku, koja baš i nije fer. Ili ste se na nekoj podsvjesnoj razini možda nadali da ćete se to saznati te da će vas to natjerati na djelovanje. Opet, ni to nije fer prema kolegi ili kolegici.

Vrijeme je za kontrolu štete

Nakon što se riješili nesuglasice, provjerite tko je sve saznao i do koje razine menadžmenta je došla vijest o vašim planovima. Naravno, nije isto ako je saznala vaša šefica ili kolega iz drugog tima.

Pretpostavimo da je saznala vaša šefica. Hoće li vijest o vašem nezadovoljstvu biti iznenađenje? Ako je to slučaj, nedostatak komunikacije među vama je drugi problem, a ovako bi se mogla pružiti prilika da se pozabavite upravo problemom vašeg nezadovoljstva.

Ako ste bili transparentni u svojoj zabrinutosti, to ne bi trebao biti šok. Možete pokušati pozicionirati svoje postupke kao sukcesivno planiranje kako biste osigurali stabilnost tima kad god dođe vrijeme za promjenu. Realno, to bi moglo utjecati na to kako vas doživljavaju u tvrtki. Možda će vas vidjeti kao nebitnu osobu s manje utjecaja i autoriteta zbog jasnog signala da ste na putu za izlazak. To bi također trebalo pojačati hitnost u koju tražite.

Vrijeme je da tražite posao!

Napravite plan rada s konkretnim koracima koje ćete slijediti kako biste pronašli novi posao. Budite realni oko vremena koje će vam biti potrebno da biste pronašli posao na sličnoj razini.

Tražite podršku profesionalca, bilo da je u pitanju trener, program zajednice ili drugi resursi. Oni vam mogu pomoći razjasniti planove za sljedeći korak. Nemojte se previše opterećivati oko toga što se dogodilo nego iskoristite to kao priliku za pronalazak posla kojeg doista želite raditi.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -