Odličan karijerni savjet Sheryl Sandberg u svega tri riječi

Direktorica operativnih poslova u Facebooku Sheryl Sandberg uzor je ženama diljem svijeta. Osim što je iznimna mentorica, što svoja iskustva rado dijeli s mladima, ona je i profil osobe kakvu  bi svatko želio u svojoj tvrtki.

I zato njene savjete rado slušamo i nastojimo primijeniti u svom radu koliko je to moguće. Posljednji savjet koji je podijelila može pomoći svima koji zbog opsega posla ne uspijevaju biti produktivni i postići svoj maksimum.

U razgovoru za Inc. otkrila je koju je karijernu lekciju naučila tijekom svih ovih godina. Radi se o jednom konceptu kojeg bi svatko od nas trebao primjenjivati , a sastoji se od samo tri riječi: nemilosrdno određivanje prioriteta.

Kratko i jasno – nemilosrdno određivanje prioriteta

„Prioriteti su najbolja stvar za vaš biznis“, rekla je Sandberg te dodala kako je kod određivanja prioriteta važno da ste usredotočeni na one najveće stvari, a sve ostale (pa čak i dobre) ostavite iza sebe. Drugim riječima, to znači baviti se samo najboljim idejama.

“Puno puta imate vrlo dobre ideje. Ali one nisu tako dobre kao najvažnija stvar koju biste trebali raditi. I morate donijeti teške odluke”, objasnila je.

Danas je teško ostati fokusiran i produktivan. Iz jednog zadatka skačemo u drugi i zato Sandberg savjetuje da s naše to-do liste odaberemo one zadatke koji zaista vrijede i krenemo s obavljanjem istih. Zapravo, krenite s obavljanjem jednog po jednog zadatka, jer tako ćete zaista postići maksimalnu kvalitetu.

I kao što je trenerica i business coach Ana-Marija Vidjak naglasila – za maksimalnu produktivnost, najvažnije stvari obavljajte onda kada ste puni kognitivnog kapaciteta.

Možda će vam na početku biti teško odustati od neke dobre ideje, ali važno je da budete svjesni kako „raditi nešto veliko zahtjeva i veliku žrtvu“.

Dakle, umjesto trošenja vašeg truda i vremena na ideje koji su samo „dobre“, bavite se samo onim odličnima.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -