Odličan uspjeh nove crowdfunding kampanje: “Ku-kuc” kutije stižu u dječje bolnice i domove

Već u drugom satu crowdfunding kampanje “Ku-kuc! Priča je unutra” prikupljena je polovina potrebnih sredstava za pokretanje proizvodnje kreativnog rješenja namijenjenoga djeci i odraslima koje u središte stavlja dječju priču.

Tako je zaživjela ideja socijalnog poduzetništva Centra za psihološku podršku i razvoj “Pričaj mi” te prve “Ku-kuc” kutije odlaze u zagrebačke bolnice i domove.

Cilj kampanje grupnog financiranja, započete u ponedjeljak 24. travnja preko Indiegogo platforme na linku http://igg.me/at/Ku-Kuc, jest prikupiti 63 tisuće kuna kako bi didaktičko pomagalo prvo takve vrste u Hrvatskoj došlo u što više bolnica, dječjih i obiteljskih domova.

Vratiti igru u život djece

“Kroz višegodišnje iskustvo rada primijetili smo da djecu i odrasle u bolnicama, ali i izvan njih, današnji užurbani način života sve više razdvaja. Djeca su otuđenija od svojih vršnjaka i obitelji, često nemaju priliku za bezbrižnu igru. A djeca koja se ne igraju tužna su djeca. Smatramo da je to problem našeg društva”, kazala je predsjednica Centra “Pričaj mi” Katarina Lončarić koja je zajedno s dvije mlade psihologinje Antoniom Ćosić i Anom Mužak posljednjih godinu i pol dana uložila mnogo energije i znanja kako bi od ideje došli do kutije “Ku-kuc! Priča je unutra”.

Ku-kuc

Koristeći problemske priče i druge materijale kutija daje niz poticajnih prijedloga za kvalitetno provođenje zajedničkog vremena djece i odraslih, komunikaciju, kreativnost, učenje.

Za tu su ideju bili nagrađeni za najbolji projekt socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj u 2016. godini, a uvršten je i u godišnji pregled dobrih primjera inovacija projekta Jadranske regije PACINNO.

Kampanja ima humanitarni karakter

Među 80-ak uplata prvih sata kampanje bilo je mnogo onih koji su željeli podržati pozitivnu priču koja ima za cilj pokrenuti proizvodnju kutija koje uljepšavaju svakodnevicu djece u bolnicama, ali i onih koji su izdvojili 290 kuna za kutiju “Ku-kuc. Priča je unutra”.

Osim kupnje ili donacije kutije moguće je uplatom 35 kuna dobiti zahvalni bedž, za 105 kuna na adresu stiže ruksak od žutice, dok se uplatom 140 kuna dobiva paket s jednom problemskom pričom za djecu te četiri lutkice.

Kampanja grupnog financiranja traje do 14. svibnja te ima humanitarnu dimenziju, jer je 10 % iznosa svake uplate usmjereno na razvoj i širenje volonterskog projekta uprizorenja priča na dječjim bolničkim odjelima triju zagrebačkih bolnica.

Prvu priliku poigrati se s “Ku-kuc” kutijom imali su mali pacijenti iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici koje su za vikend tijekom manifestacije “Noć knjiga” posjetili volonteri Centra “Pričaj mi” te im predstavili sadržaj didaktičkog pomagala.

Foto: Pričaj mi

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više