Mirjana Tomašković na Networking breakfastu: Razumijevanje i praćenje financija je prvi korak stabilnog i uspješnog poslovanja

Kako odabrati pravog računovođu s kojim ćete stvoriti idealni odnos i kako upravljati svojim financijama neke su od tema o kojima se raspravljalo na današnjem Networking Breakfastu u Westinu.

Gošća predavačica bila je Mirjana Tomašković, osnivačica i direktorica FI management d.o.o. za financijsko savjetovanje malih poduzetnika, koja je u svom predavanju naglasila važnost razumijevanja svog poslovanja. „Samo pola sata razgovora s Mirjanom pomoglo mi je da uhvatim kontrolu“, rekla je u najavi predavačice Ivana Matić, osnivačica i vlasnica Women in Adria.

Računovodstvo je centar informacija

„Računovodstvo je centar informacija jer mora biti upućeno u sve što se događa u vašem svakodnevnom poslovanju, a ima financijski efekt. Ono postoji zbog vas i odgovorno je za pravilno posložene puzzle, odnosno rješavanje „nereda“ u poslovanju“, rekla je Mirjana.

računovodstvo
Mirjana Tomašković i Ivana Matić

I dok velike tvrtke imaju odjele financija i računovodstva, mali poduzetnici moraju angažirati vanjske računovođe koji im pružaju različite nivoe usluga. No, bez obzira na usluge koje dobivaju, svaka poduzetnica mora razumjeti poslovanje, raditi analize i donositi odluke na temelju njih.

Dakle, ono što je iznimno važno je timski rad na svim razinama. Potreban vam je dobar računovođa s kojim ćete surađivati, no sami trebate imati sve informacije kako biste kvalitetno vodili evidenciju. Jednako tako morate razumjeti podatke i kontrolirati ih te planirati poslovanje, istaknula je Mirjana.

Uz to, savjetuje da ne štedite na računovodstvu te da kod traženja računovođe stavite naglasak na kvalitetu i strukturu. Pritom budite oprezni da vam preporuku ne daje osoba koja nema ista očekivanja kao što imate vi.

„Tražite od svog računovođe povratne informacije i izvještaje. Važno je razumjeti podatke, a preduvjet za to je osobna edukacija. Morate znati da je razumijevanje financijskog izvješća dužnost i obaveza svakog poduzetnika. Imajte povjerenja u računovođu  i tražite od njega rješenja“, zaključila je Mirjana.

računovodstvo

Microsoft CRM i kontaktni centar

Osim Mirjane, kratko predavanje je održala i Petra Kvesić, viša voditeljica u Vipnetu, koja je govorila o novoj cloud usluzi Vipneta – Microsoft CRM-u te kontaktnom centru. Ovo je jedini paket u Hrvatskoj koji ima spojen kontaktni centar i CRM.

„CRM (Customer relationship management ili odnos s klijentom) je strategija sa svrhom poboljšanja i povezivanja prodaje, marketinga, službe za korisnike i komunikacije putem društvenih mreža koja uključuje cijelu kompaniju“, rekla je Petra.  CRM stavlja korisnika u centar, omogućava bolju komunikaciju s korisnicima i nudi personaliziranu ponudu.

Vipnetov CRM sustav se temelji na  Microsoft platformi koja je obogaćena kontakt centrom te na taj način poduzetnici mogu u potpunosti imati pod kontrolom svu komunikaciju sa svojim korisnicima kroz sve kanale. Ova cloud platforma ne zahtijeva posebnu infrastrukturu nego samo pristup internetu i namijenjena je tvrtkama svih veličina u bilo kojoj industriji te donosi značajne uštede, brzu implementaciju i jednostavnu skalabilnost bez početnih ulaganja. Rezultat je olakšano praćenje prodajnih rezultata i planiranje novih kampanja te veće zadovoljstvo korisnika. CRM platforma među ostalim sadrži prikaz propuštenih poziva, snimanje razgovora, preslušavanje razgovora, automatsko pozivanje propuštenih poziva i slično, što je vrlo važno u poslovanju jer propušteni poziv, odnosno propuštena prilika znači i propušteni biznis, istaknula je Petra za kraj svog predavanja.

računovodstvo

Osim Vipneta, sponzor događaja je bila i Privredna banka Zagreb, a Cedevita i Foch su sudionice počastili poklonima.

Foto: Women in Adria/ Andrea Kumar

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

poslovni objekt b. t. c. Nedelišće

Robotizacija, automatizacija i doprinos lokalnom gospodarstvu – Otvoren novi poslovni objekt...

Pokrenut kao obiteljski obrt Tomašić davne1981., ovog je mjeseca tvrtka svečano otvorila svoj novi poslovni objekt. Projekt vrijedan 17,5 milijuna kuna...