Održana konferencija “Važnost poslovne edukacije u sve konkurentnijem globalnom tržištu “

Konferencija na temu „Važnost poslovne edukacije u sve konkurentnijem globalnom tržištu“ održana je u ponedjeljak 12.9.2016. godine s početkom u 18 sati u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb).

Konferenciju je organizirala udruga MBA Croatia u partnerstvu s udrugom INSEAD Alumni Croatia&Slovenia.

Konferencija u organizaciji udruga MBA Croatia i INSEAD Alumni Hrvatska i Slovenija

Konferenciju je otvorio Krešimir Profaca, predsjednik IAC Hrvatska i Slovenija predstavljajući INSEAD poslovnu školu. Profaca je naglasio kako 90% polaznika škole pronađe posao unutar tri mjeseca od trenutka završetka školovanja, te da 30% polaznika su žene. INSEAD se diči drugom najjačom mrežom alumnija u svijetu sa preko 52.000 članova.

Predstavljajući udrugu MBA Croatia nastavio je predsjednik iste Aco Momčilović. MBA Croatia je najveća kontinuirana poslovna udruga u RH, okuplja polaznike svih MBA programa u Hrvatskoj i inozemstvu koji djeluju na našem teritoriju i žele nastaviti raditi na sebi i poslovnom umrežavanju. Udruga godišnje organizira deset predavanja i  isto toliko radionica. Predavači su stručnjaci svjetske razine, poslovni ljudi iz regije, akademici i ambasadori.

Važnost poslovne edukacije

Moderirajući nastavak konferencije Profaca je predstavio goste: Darko Knez, CEO Labud d.o.o. i INSEAD executive program alumni, Krunoslav Šimatović, CEO Nexus Private Equity, INSEAD MBA alumni, Miha Žerko, CEO SRC Slovenia, INSEAD MBA Alumni i Mario Henjak, članu uprave SBERBANK i INSEAD executive program alumni.

Darko Knez je naglasio važnost kontinuiranog ulaganja u vlastito školovanje. „Tehnika i znanje stječe se u poslovnim školama. Hendikepiran je tko nije izdrilan. Kada ne znate, spustite zid obrane i pitajte vaše trenere“ dodao je Knez i podijelio kako je sam imao tri trenera; jednog profesora, jednog izvršnog direktora i jednu psihologicu, no njihova  imena nije odao publici.

Krunoslav Šimatović govorio je o tome kako znanja s vremenom postanu struktuirarana i tada su vještine te koje igraju presudnu ulogu. „ Duboka specijalizirana znanja daju osobi sigurnost i stabilnost, poslovne škole poput MBA pomažu u dodavanju dodatne vrijednosti poput umrežavanja, komunikacije na stranim jezicima, razvijanje komunikacijskih vještina“ kazao je.

važnost_poslovne_edukacije3

Miha Žerko iz Slovenije, hrabro je podijelio priču o svom poslovnom usponu, fizičkom i psihičkom iscrpljenošću poslom koja je rezultirala napadima tjeskobe. Naglasio je važnost postizanja unutrašnjeg balansa i rada na sebi. Sve to nije bila prepreka već put ka uspjehu.

Mario Henjak smatra da je za bankare edukacija presudna. „Bankari su kao liječnici opće prakse. Ako bankar ne razumije biznis, neka se ne upušta u njega“. Henjak nije htio izdvojiti niti jednu poslovnu školu ili edukaciju kao bolju od druge, već je naglasio kako poslovne škole grade „meke“ vještine, a izvršiteljima menagerskih funkcija i menadžmentu poručio je da članovima tima treba dopustiti da preuzmu svoje zadaće, a ne ih odrađivati sam s mišlju da ih sami najbolje odrađujemo.

12.09.  slavio se „Global INSEAD day“, odnosno dan na koji se svugdje u svijetu okuplja INSEAD Alumni zajednica. Glavni sponzor konferencije je Kongresni centar FORUM Zagreb. Sponzor: MTV energy drink.

Foto: službena Facebook stranica MBA Croatia

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strateški poslovni dizajn

Razvijte poslovanje kroz strateški poslovni dizajn

Upoznati ste s različitim metodologijama i alatima i još uvijek se pitate kako stvoriti uspješne poslovne transformacije dizajnom usmjerenim na krajnjeg...