Znate li što je presudno ako se prijavljujete na oglas za posao objavljen na LinkedInu?

Sada već iznimno popularan u profesionalnoj zajednici, LinkedIn omogućava širenje mreže poslovnih kontakata i informiranje o stanju u industriji vašeg interesa. Također, on je posebice važan i u procesu zapošljavanja. Jedan od prvih koraka poslodavaca koji su u potrazi za novim zaposlenicima upravo je objavljivanje oglasa za posao na LinkedInu.

Poslodavci su na taj način sigurni da će oglas vidjeti oni koji su dio njihove ciljane poslovne zajednice. S obzirom da je broj prijava na takve oglase uglavnom velik i raznolik, LinkedIn je osmislio način kako da poslodavcu olakša izbor, a vama pruži priliku da se istaknete.

Uredite svoj popis kvalifikacija

Kada se prijavite na oglas za posao objavljen na LinkedInu, poslodavcu koji je stavio oglas odmah dolazi e-mail sa slikom vašeg profila. Slika prikazuje vašu fotografiju i pobrojane vještine koje odgovaraju traženim kvalifikacijama iz oglasa. Poslodavci ovako u jednom pogledu mogu donijeti odluku uklapa li se prijavljena osoba u traženi profil zaposlenika.

Razmislite koje ste vještine istaknuli na svom LinkedIn profilu, prilagodite ih, dodajte poneke i tražite endorsment za one koje su važne upravo za poziciju na koju ste se prijavili, savjetuje Jessica H. Hernandez, stručnjakinja za izradu životopisa.

Na ovaj način možete se istaknuti, ostaviti dojam savršeno odgovarajućeg zaposlenika i približiti se dobivanju željenog posla. LinkedIn je platforma koja kroz ovakve manje, ali ključne poteze, pruža priliku za otvaranje raznih poslovnih mogućnosti. Iskoristite ih!

Foto: Pixabay/Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ljetni recepti

Brzi, a hranjivi: 4 jednostavna ljetna recepta za vruće dane

Kuhanje ljeti bitno je drugačije od kuhanja tijekom ostatka godine. Ne želimo paliti pećnicu ako nije potrebno, a i općenito nam...
- Advertisment -