Kako i vi možete pomoći očistiti mora i oceane od plastike?

Onečišćenje plastikom u svjetskim morima i oceanima jedan je od najvećih problema današnjice. Svake minute jedan kamion plastičnog otpada završi u moru. Ovim tempom, do 2050. godine će u moru biti više plastike nego riba, a 95% plastične ambalaže koristi se samo jednom. Ako plastika ostane u oceanima, to neće samo utjecati na naš ekosustav nego i na naše zdravlje.


Pročitajte više: Otežava li pandemija održivi način života?


Anzotica Cosmetics je odlučila napraviti promjenu i doprinijeti rješavanju ovog problema tako što su u svoju ponudu uvrstili ambalažu koja je proizvedena recikliranjem plastike iz mora i oceana.

Time pokušavaju pronaći nove načine za postizanje održive budućnosti za okoliš, a OWP (Ocean Waste Plastic) je jedan od načina.

Od 1000 grama plastike sakupljene iz oceana dobije se 900 grama reciklirane ambalaže, a recikliranjem se, u odnosu na proizvodnju nove ambalaže, ujedno i smanjuje emisija CO2 za 56%. Osim toga, recikliranjem se troši 85% manje energije i emitira se 75% manje stakleničkih plinova.

Proces recikliranja započinje sortiranjem prema tipu i boji, zatim se nastavlja ispiranjem, usitnjavanjem i obradom u plastične kuglice koje se onda koriste za proizvodnju nove ambalaže.


Pročitajte više: Jesmo li napokon postali svjesni važnosti održivosti u privatnom i poslovnom životu?


Ovaj proces osigurava da je ambalaža u skladu s EU kozmetičkom regulacijom 1223/2009 i posjeduje svu potrebnu dokumentaciju i certifikate kvalitete.

Kupnjom proizvoda Moja Oaza koji na sebi imaju oznaku OWP, podržavate ovu inicijativu zaštite okoliša.

Za početak su to Krema za lice Kolagen&Ceramidi, zatim Krema za kožu sklonu aknama te Zen serum za lice i Krema za ruke Jojoba&Neven. U budućnosti planiraju recikliranu ambalažu proširiti i na druge proizvode, uz već dosadašnje obavezno korištenje ambalaže od materijala koji se mogu u potpunosti reciklirati.

Čuvajmo naš planet zajedno i za buduće generacije! Više na www.anzotica-cosmetics.hr.

Foto: PR, Unsplash/samsommer

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -