Oprah: „Kada bih započinjala iznova, evo što bih napravila“

Oprah Winfrey nedavno je postala jedna od 500 najbogatijih osoba na svijetu. Svoj uspjeh duguje dugogodišnjem iskustvu u medijskoj industriji i biznisu, ali i neporecivoj karizmi koja je vidljiva u svemu čega se dotakne.

Podučavanje kao poziv

Dobro je poznato kako je Oprah odrasla u siromaštvu i nasilnoj obitelji. Upravo zato ostatak života, kao i dobar dio svog bogatstva, uložila je u pomaganje drugima, a posebice djeci.

Kada ju je urednik britanskog Voguea Edward Enninful nedavno upitao što bi radila da nije odlučila krenuti u smjeru medija i zabave, ova milijarderka imala je spreman odgovor, prenosi CNBC.

„Ja bih definitivno, definitivno, definitivno predavala u nekoj učionici. To je nešto što mi donosi najveću radost“, podijelila je.

Svoj san o učenju drugih Oprah djelomično ispunjava predavanjem na svojoj Akademiji za djevojke, ženskom internatu koji je osnovala u Južnoafričkoj republici 2007. godine.

Ističe kako je osjećaj da je doprijela do učenika i pomogla im da nešto shvate „najdraži trenutak na svijetu“.

Nikada niste sami

Da je biti učitelj nešto posebno potvrdila je primjerom iz svog života.

Jednom su joj prilikom djeca u njezinoj Akademiji priznala kako im nedostaju roditelji i da se osjećaju usamljeno. Ona im je odgovorila riječima iz jedne pjesme njezinog velikog uzora, Maye Angelou:

„Dolazim kao jedna, ali označavam njih deset tisuća.“

Zatim im je rekla da zatvore oči i zamisle svoje roditelje, a potom i njihove roditelje.

„Držali su oči zatvorene minutu, sve dok se nisu počeli hihotati. Tada sam im rekla – to je vaših deset tisuća. Svaki puta kada uđete u prostoriju, nikada niste sami. Hodate rame uz rame s onih deset tisuća koji su bili prije vas, koji su sada s vama i koji vas neprestano okružuju“, ispričala je brojnim učenicima.

„Tada sam vidjela i osjetila trenutak u kojem su nešto shvatili, a to je zaista fantastičan osjećaj.“

Foto: Flickr – aphrodite-in-nyc

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -