Osobe koje se brzo zapošljavaju imaju jednu zajedničku naviku

Nedavno istraživanje Sveučilišta DeVry iz Illinoisa u SAD-u pokazalo je da 65 posto osoba, koje su s uspjehom završile potragu za poslom i brzo se zaposlile, nakon obavljenog intervjua poslodavcu pošalju e-mail zahvale.

Ovim istraživanjem su htjeli saznati na koji način osobe koje se brzo zapošljavaju pristupaju traženju posla. Istraživanje je provedeno na 589 osoba koje su se u roku šest mjeseci od početka traženja posla uspjele zaposliti.

Gotovo 98 posto osoba koje su sudjelovale u ovom istraživanju, poslalo je poruku zahvalnosti nakon obavljenog intervjua.

  • 65 posto je poslalo e-mail zahvale
  • 17 posto je poslalo pismo zahvale, tipkano ili ručno napisano
  • 16 posto je telefonskim pozivom zahvalilo potencijalnom poslodavcu

No, u konačnici, kako je pokazalo ovo istraživanje, način kako su izrazili svoju zahvalnost nije toliko bitan, koliko je, zapravo, važno da su se uopće zahvalili.

Obzirom, da se vrlo mali broj osoba nekim oblikom pismenog puta zahvali nakon intervjua, slanje e-maila zahvale svrstava vas u one s učtivijim manirima.

Dakle, nakon intervjua, pošaljite e-mail zahvale za priliku koju ste dobili kako biste se predstavili poslodavcu. Poželjno bi bilo da to napravite isti dan kada ste imali intervju, kako bi posjetili poslodavce na vaš razgovor nakon što završe s ostalim kandidatima. Možete poslati i pismo zahvale, ali u današnjem svijetu tehnologije i brzine komunikacije dovoljan je e-mail.

Foto:123rf

 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -