Zapisivanje ciljeva donosi rezultate – mit ili istina?

Koliko pute ste se susreli s oprečnim mišljenjima? Koliko puta ste pročitali kako je dobro zapisati svoj cilj, a onda ste naišli na tekst kako vam ni Bog neće pomoći u ostvarenju istoga ako ste o cilju pričali s drugima ili je pak izostala akcija? I što vam onda preostaje nego testirati i dobiti vlastito iskustvo i stvoriti svoje uvjerenje.

Povezano: Mara Majstorović optimizmom prkosi valu iseljavanja iz Slavonije

Ostvarivanje ciljeva

Upravo sam to i sama učinila. Testirala. Zadnjih nekoliko godina sam zapisivala ciljeve, marljivo radila na njima, neke sam i zabravila da sam ih zapisala, sve u svemu ostala sam dosljedna naučenoj lekciji iz neurolingvističkog programiranja i popunjavala redovito obrazac dobro oblikovanog ishoda. I što se dogodilo?

Sada s odmakom u prošlost mogu samo reći, puno lijepih stvari i ne, neću vam ih odbiti reći, već ću upravo suprotno, podijeliti znanje s vama.

Uz iznova i iznova veliko oduševljenje, cilj zapisan na kraju godine za povećanje prihoda od 5 % u narednoj godini, ili pak cilj realizacije prodaje vlastitih proizvoda u rekordnome roku ili pak cilj motivirajućeg putovanja, do onih životnih i dugoročnih ciljeva poput izdavanja knjige, mogu samo reći svi su se ostvarili.

ostvarivanje ciljeva

Pozitivan planer za vidljiv rezultat

Neke sam zapisala u Pozitivan planer za vidljiv rezultat, neke sam stavila na Visual bord, neke sam pak zapisala u svoju bilježnicu ostvarenih želja gdje sam testirala Svemir i bez mog velikog angažmana dočekala da se nekim čudom uz pomoć dragih i pozitivnih ljudi sami od sebe ostvare.

Sve u svemu, mogla bih vam pisati danima i prepričavati svu ljepotu posla i života od kako vjerujem da sa zapisani ciljevi mogu ostvariti.

Naglasak je na povjerenju. Jer ako ga i zapišete, a sumnjate u sve i svašta, u okolnosti i ljude, u sustav  i ne vidite mogućnosti, fokusirani ste na probleme, trošit ćete previše energije, imat ćete iskustva kroz koja ćete učiti i kad-tad ćete se umoriti.

Zato ukoliko zbilja želite povjerovati da zapisani cilj nije mit već istina, dobro je znati alate kako zadržati balans u životu i poslu, kako ga pravilno zapisati, kako pratiti znakove na putu i kako se fleksibilno prilagođavati, kako povjerovati u njegov pozitivan ishod i ponekad se maknuti sami sebi s puta prateći svoja emotivna stanja.

Povezano: Jedinstveni planer za osobnu transformaciju

Kako?

E to se uči. To je vještina. I tu vam kao transformacijski NLP trener mogu pomoći. Pomogla sam samoj sebi, otključala sam potencijale mnogima, pa mogu i vama. Uz moj mali priručnik Pozitivan planer za vidljiv rezultat i „Iskustveni NLP trening ZA BUDUĆE JA.“ zajedno dolazimo do transformacije i osvještavanja vlastitih potencijala i poslovnih mogućnosti.

U sebi sadrže čaroliju i alate, kako doći do cilja i bolje vizije budućnosti. Usudite se i zapišite, usudite se i naučite, usudite se i vjerujte. Što nam drugo preostaje već #samopozitivno i ustrajno.

Za sve članice Women in Adria planer možete naručiti po posebnoj cijeni od samo 100,00 kn.

Autor: Mara Majstorović iz Lotus media.

Foto: Unsplash, Privatna arhiva.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -