Zapisivanje ciljeva donosi rezultate – mit ili istina?

Koliko pute ste se susreli s oprečnim mišljenjima? Koliko puta ste pročitali kako je dobro zapisati svoj cilj, a onda ste naišli na tekst kako vam ni Bog neće pomoći u ostvarenju istoga ako ste o cilju pričali s drugima ili je pak izostala akcija? I što vam onda preostaje nego testirati i dobiti vlastito iskustvo i stvoriti svoje uvjerenje.

Povezano: Mara Majstorović optimizmom prkosi valu iseljavanja iz Slavonije

Ostvarivanje ciljeva

Upravo sam to i sama učinila. Testirala. Zadnjih nekoliko godina sam zapisivala ciljeve, marljivo radila na njima, neke sam i zabravila da sam ih zapisala, sve u svemu ostala sam dosljedna naučenoj lekciji iz neurolingvističkog programiranja i popunjavala redovito obrazac dobro oblikovanog ishoda. I što se dogodilo?

Sada s odmakom u prošlost mogu samo reći, puno lijepih stvari i ne, neću vam ih odbiti reći, već ću upravo suprotno, podijeliti znanje s vama.

Uz iznova i iznova veliko oduševljenje, cilj zapisan na kraju godine za povećanje prihoda od 5 % u narednoj godini, ili pak cilj realizacije prodaje vlastitih proizvoda u rekordnome roku ili pak cilj motivirajućeg putovanja, do onih životnih i dugoročnih ciljeva poput izdavanja knjige, mogu samo reći svi su se ostvarili.

ostvarivanje ciljeva

Pozitivan planer za vidljiv rezultat

Neke sam zapisala u Pozitivan planer za vidljiv rezultat, neke sam stavila na Visual bord, neke sam pak zapisala u svoju bilježnicu ostvarenih želja gdje sam testirala Svemir i bez mog velikog angažmana dočekala da se nekim čudom uz pomoć dragih i pozitivnih ljudi sami od sebe ostvare.

Sve u svemu, mogla bih vam pisati danima i prepričavati svu ljepotu posla i života od kako vjerujem da sa zapisani ciljevi mogu ostvariti.

Naglasak je na povjerenju. Jer ako ga i zapišete, a sumnjate u sve i svašta, u okolnosti i ljude, u sustav  i ne vidite mogućnosti, fokusirani ste na probleme, trošit ćete previše energije, imat ćete iskustva kroz koja ćete učiti i kad-tad ćete se umoriti.

Zato ukoliko zbilja želite povjerovati da zapisani cilj nije mit već istina, dobro je znati alate kako zadržati balans u životu i poslu, kako ga pravilno zapisati, kako pratiti znakove na putu i kako se fleksibilno prilagođavati, kako povjerovati u njegov pozitivan ishod i ponekad se maknuti sami sebi s puta prateći svoja emotivna stanja.

Povezano: Jedinstveni planer za osobnu transformaciju

Kako?

E to se uči. To je vještina. I tu vam kao transformacijski NLP trener mogu pomoći. Pomogla sam samoj sebi, otključala sam potencijale mnogima, pa mogu i vama. Uz moj mali priručnik Pozitivan planer za vidljiv rezultat i „Iskustveni NLP trening ZA BUDUĆE JA.“ zajedno dolazimo do transformacije i osvještavanja vlastitih potencijala i poslovnih mogućnosti.

U sebi sadrže čaroliju i alate, kako doći do cilja i bolje vizije budućnosti. Usudite se i zapišite, usudite se i naučite, usudite se i vjerujte. Što nam drugo preostaje već #samopozitivno i ustrajno.

Za sve članice Women in Adria planer možete naručiti po posebnoj cijeni od samo 100,00 kn.

Autor: Mara Majstorović iz Lotus media.

Foto: Unsplash, Privatna arhiva.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

keto pizza

Keto pizza kojom ćete vrlo rado zamijeniti klasičnu!

Kada započinjemo neku dijetu, najčešće pomišljamo na to koliko će nam nedostajati nezdrava hrana, odnosno ona na toj dijeti zabranjena. Keto...
- Advertisment -