Otkrijte slatka jela Virovitičko-podravske županije uz ovu divnu kuharicu

Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom nastavak je gastro putovanja koje je započelo 2015. godine knjigom slanih recepata. Ovaj put čitatelji se upuštaju u otkrivanje slatkih staza ovoga kraja.

Slatki recepti u jedinstvenoj kuharici

Dugogodišnja proizvodnja šećera i meda davno su Virovitičko-podravskoj županiji dali epitet najslađe županije. Ovaj naziv opravdavaju i slasne kreacije koje se nalaze u kuharici koju potpisuje urednički dvojac Jasna Abramović, pročelnica Ureda župana i Sanja Sudar, voditeljica Hotela Kurija Janković. Knjiga je to koja predstavlja 40 sjajnih recepata u režiji najpoznatije food blogerice “Domaćice” Sanje Mijac i hrvatske slastičarske reprezentativke Sandre Jadek.

Kuharica je predstavljena u Hotelu Kurija Janković u čijoj će se suvenirnici uskoro moći i kupiti. Spajanjem modernog i tradicionalnog gastro svijeta dobiven je tako jedinstven suvenir koji će svojim slatkim okusima razveseliti svačije nepce.

U njoj možete pronaći razne slastice poput dizanica, torte od sira, kuglica od lješnjaka, punjenih čupavaca, torte s pekmezom, brze baklave bez kora, kuglofa od mrkve i naranče ili zobenih palačinki. Za sve sudionike projekta ova knjiga je puno više od samih recepata. Ona sadrži tradiciju slavonsko-podravskog kraja i bogatstvo lokalnih namirnica kao što su med, lješnjaci, orasi, jabuka, bundeva i kesten, a koje su predstavljene kroz moderan food styling i vrhusku fotografiju. Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom možete prolistati online na web stranici Virovitičko-podravske županije na sljedećem linku http://www.vpz.hr/slatko-putovanje-viroviticko-podravskom-zupanijom/.

slatka jela Virovitičko podravske županije

latka jela Virovitičko podravske županije

Foto: Kristijan Toplak

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više