Ovaj alat osigurava da vaši mailovi i dopisi na engleskom ostave pravi dojam

Pišete li često na engleskom jeziku mailove, razne dopise ili priopćenja, stavljate li objave na društvene mreže… ono na što morate posebno paziti jest da su gramatički i pravopisno točno napisane. Koliko god se dobro služili engleskim jezikom, greške se uvijek mogu potkrasti. Ukoliko se radi o službenoj, poslovnoj komunikaciji, takve greške trebalo bi eliminirati ili barem svesti na najmanju moguću mjeru.

U tome vam može pomoći Grammarly, platforma za poboljšanje vašeg pisanja koja uključuje cijeli niz značajki, poput kontekstualne provjere pravopisa, gramatičku provjeru, provjeru interpunkcije, konstrukcije rečenica, mogućnost prilagodbe provjera obzirom na stilova pisanja, provjeru plagiranja te alata za poboljšanje vokabulara. Grammarly također omogućuje korisnicima da odaberu hoće li koristiti britanski engleski ili američki engleski jezik, a ima i integrirani rječnik.

Najbolje ocjene korisnika

Korištenje ovog alata prilično je jednostavno te dolazi u nekoliko opcija, kao nadogradnja internet preglednika, dodatak u Microsoft Officu, program kojeg možete instalirati na vlastitom računalu ili pak koristiti putem internet stranice, gdje je dovoljno tek odraditi uobičajenu prijavu.

grammarly

S obzirom da se može dodati kao nadogradnja internet pregledniku, Grammarly omogućuje da sve što tipkate svaki puta kada to radite on-line, odmah bude korigirano. Osim što upozorava i otklanja pogreške, ovaj alat pomaže vam i da u svakom trenutku pronađete najpogodniju riječ s obzirom na kontekst, nudeći korisniku popis mogućih sinonima.

Kako se greške ne bi ponavljale, prilikom korištenja Grammarlya istovremeno učite o tome što niste dobro napravili kroz praktične primjere koji se pojave na ekranu. Ovaj je koristan alat 2013. godine proglašen najboljom platformom za provjeru pravopisa od strane čitatelja stranice TopTenReviews s visokom prosječnom ocjenom od čak 8.88.

Foto: Pexels, Screenshot

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -