Ovaj Božić neka bude u vašim bojama

Vrijeme je kada polako počinje oživljavati božićni duh, a u izlozima i časopisima sve češće imamo priliku gledati različite stilove, od kojih uvijek odabiremo one koji bi nam ove godine najviše odgovarali. Mnogi nerijetko kombiniraju jedan dio dekoracija koje su sakupili tijekom godina, svaki puta želeći imati nešto drugačije i posebnije od prethodnih godina, a opet svake sezone kao da prevlada nešto drugo, nešto što sve začini nekim privlačnijim i novim stilom kojeg baš moramo ukomponirati u naše dekoracije.

Božić u vašim bojama

Možda je čak razlog kraj godine, kada pomislimo na godinu iza nas pa poželimo napraviti korak naprijed i promijeniti neki detalj, tako nagovještajući da si dajemo priliku i za nešto novo ili da se jednostavno uz tu malu promjenu osjećamo posebnije jer smo si poklonile barem taj maleni darak kojim smo si uljepšale dom ili okruženje u kojem radimo.

Što god da je od ovog navedenog razlog, ili možda čak i ništa, već samo impuls i neka nova želja, možda vam pomognemo u odluci, pa vam donosimo par primjera “stilova” pomoću kojih možete unijeti dašak božićnog duha u svoje okruženje.

Zlatni stil

Zlatni tonovi uvijek nam daju neki kraljevski, dvorski osjećaj posebnosti i doslovno”okite” naše blagdane i ispune ih toplim tonovima zlatne boje koja uz zelene iglice borova upotpuni blagdansko ozračje. Zlatni tonovi u sebi mogu imati i bakrene, što će cjelokupnom dojmu dati još više topline. Tijekom godina su se mnogi stilovi izmjenjivali, pa tako i zlatne nijanse, i mnogi će u svojim kutijama s božićnim dekoracijama naći barem koju kuglicu zlatne boje.

Božić_zlatni_stil

Srebrni stil

Srebrno božićno ozračje savršeno se slaže s blještavilom sjajnih kuglica i mat nijansi istih boja, a lampice na boru tada daju poseban odsjaj i ponekad u dom donose i pravo zvjezdano nebo odbljesaka od malenih “disco” kuglica. Nekada “demode” kuglice i dekoracije, danas se vraćaju kao savršeni “style-iš” detalji, pa koja takva kuglica, uz adventski vijenac ili božićnu svijeću, unijet će dašak onih starih vremena, a možda i pokoje sretno sjećanje iz djetinjstva. Uz to, samo još fali miris božićnih kolača.

Božić_srebro

Natura stil

Jednostavna dekoracija i natura stil sve se češće mogu susretati. Predivni zeleni tonovi koje silver bor sam po sebi bogato daruje, crvene bobičaste grane povezane u vijenac ili u kombinaciji sa zelenilom bora, nijanse crvene i burgundy boje u kontrastu s bjelinom, pokoja mašna – i u vaš dom ili radno okruženje unijet ćete pravi božićni duh. Kad uz to sve ukomponiramo toplinu svjetlosti svijeća, božićno ozračje bit će samo savršena nadopuna onog istinski važnog na što nas svake godine božićno vrijeme podsjeća – osjećaj radosti u srcima koje nam je dato da ga širimo na sve, i tako cijele godine.

Božić_natura

A sada je vrijeme da si damo još jednu priliku i zakoračimo hrabro naprijed. U kojoj boji ćete vi odabrati svoj početak?

Autorica: Maja Kauzlarić, vlasnica tvrtke za organiziranje evenata i dizajniranje i organiziranje vjenčanja Cvijet Kreativa d.o.o.na čije usluge sve članice Women in Adria imaju 15 % popusta. Njezinu božićnu galeriju pogledajte na linku. 

Foto: Cvijet Kreativa

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tko ima hrabrosti, viziju i znanja reformirati razvojno ograničavajuće PDV politike?

Tko vas šiša - poručuje država vlasnicima frizerskih salona kojima stopa PDV-a od 25% onemogućuje daljnji razvoj. Stoga u vrtlogu nadolazećih...