Ovo je najvažnija stvar koju trebate napraviti na vašem LinkedIn profilu u 2018.

Jeste li znali da poslovnu društvenu mrežu LinkedIn koristi čak 500 milijuna korisnika? Ukoliko do sada niste otvorili profil na LinkedInu, mreži koja vas može povezati s mnogo potencijalnih klijenata, poslodavaca, zaposlenika i/ili poslovnih partnera, učinite to već danas.

Otvorenost za nove poslovne prilike

Bez obzira jeste li novi korisnici LinkedIna ili ste na ovoj platformi aktivni već neko vrijeme, postoji jedna ključna stvar koju stručnjaci preporučuju da napravite u 2018. Naime, u postavkama privatnosti možete aktivirati opciju koja dopušta potencijalnim poslodavcima da vide da ste otvoreni za nove poslovne prilike.

„Čak i ako ste zaposleni i ne razmišljate o promjeni posla, danas je gotovo svaki posao privremen i nesiguran, pa bi bilo dobro da uključite ovu opciju“, smatra J.T.O’Donnell, CEO portala workitdaily.com.

Poslodavcima ćete dati do znanja da ste spremni na inicijalni razgovor s njima i da su slobodni kontaktirati vas, unatoč vašem statusu zaposlene osobe.

„Milijuni zaposlenika rade svoj posao misleći da će na njemu ostati idućih 20 godina. No, vremena su se promijenila. Morate imati i rezervne opcije kako biste lakše i brže pronašli posao nakon otkaza. U tome će vam LinkedIn uvelike pomoći“, piše O’Donnell.

linkedln profil

4 koraka do kvalitetnog profila

Priključili ste se LinkedInu. I što sad? Prije nego što uključite ovu opciju kojom ćete privući zainteresirane poslodavce, uredite profil.

Jednostavnost je ključ

Navedite vaše iskustvo, vještine i obrazovanje. Spomenite sve relevantno i neka bude pregledno i jasno.

Koristite profesionalnu fotografiju

LinkedIn nije Facebook. Niti Instagram. Koristite reprezentativnu fotografiju, onakvu kakvu biste stavili i u CV koji šaljete poslodavcima.

Navedite preporuke

Zamolite bivše šefove i kolege da vam napišu preporuke. Na taj način ćete povećati vrijednost vještina i iskustava koje ste naveli te će one dobiti pokriće.

Redovno ažurirajte profil

Dovoljno je reći da se vaš LinkedIn profil nalazi pri vrhu svih tražilica s vašim imenom . Osvježavajte vaš profil novim postignućima, bilo da se radi o promaknuću, novoj vještini, edukaciji, višem stupnju obrazovanja…

Foto: Max Pixel/ Facebook

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ambalaža

Grafička dizajernica Ana Jurić savjetuje kako odabrati ambalažu: Ona je lice...

Većina poduzetnika koji na tržište plasiraju svoje proizvode vjerojatno već zna da je ambalaža važna kada je riječ o populariziranju proizvoda...