Panelica u tenisicama: Nije poslovni dress code, ali nije ni loše

Jedan od najzanimljivijih događaja za obožavatelje automobilske industrije, svakako je IAA: Internacionalna izožba automobila (njem. Internationale Automobil-Ausstellung). Ove se godine održava u Münchenu, a osim zbog najnovije tehnologije i neviđene opremljenosti, zanimljiva je i zbog neobične pojave jedne žene na visokoj funkciji. Ona je na panel-raspravu došla, ni manje ni više, nego u tenisicama.  

Nova i izmijenjena internacionalna izožba automobila 

Prošli je tjedan München ugostio tu glasovitu izložbu, jedan od najvažnijih događaja njemačke i svjetske autoindustrije. Zanimljivo je da umjesto održavanja u tradicionalnom Frankfurtu, izložba je ove godine premještena u München. Osim promjene lokacije, uvedeni su još neki noviteti, od čega je najvažnija promjena vrste izložbe. Izložba postaje hibridna – osim automobila posvećuje se i drugim oblicima mobilnosti, od bicikala do električnih romobila, a tim je povodom dobila i prigodan naziv, IAA Mobility.  

Tenisice kao novi dress code? 

Na razgovoru o strategiji marke koja se fokusira na ljude i njihove vrijednosti i potrebe, našli su se Hildegard Wortmann, članica Uprave za prodaju i marketing Audija, Henrik Wenders, voditelj Audi branda i gosti, od kojih je zapažen ostao Oliver Kahn, član izvršnog odbora Uprava FC Bayern München i Nico Rosber. Osim zanimljivog razgovora, zamijetio se i jedan detalj – svi govornici su došli u tenisicama.  

S obzirom na to da nije uobičajeno nositi takvu, ‘neprofesionalnu’ obuću na događaje od takve važnosti, javlja se pitanje zašto je do toga došlo. O tome krije li se iza toga neka strategija i žele li svojom odjećom, ili u ovom slučaju, obućom, pratiti trendove (ili im se odprijeti?), prokomentirala nam je Ana Matutinović, suosnivačica i izvršna direktorica pri Style&Wings.  

Nema ništa loše u tome… 

„Autoshow-ovi kao takvi nemaju izričiti dress code, osim ako izlagatelji svojim zaposlenicima ne diktiraju određenu uniformu. U ovom slučaju, gdje su gosti panela došli u tenisicama, smatram to pozitivnim odabirom. Pogotovo jer je panel održan po danu pa samim time dozvoljava veću slobodu u oblačenju,“ komentira poduzetnica.  

Iako neformalan dogovor postoji, nema ozbiljnih propisa i strogih odredbi, govori ona. Samim time, dolazak u tenisicama ne možemo smatrati kršenjem normi. Također, činjenica da su osluhnuli potrebe tržišta, koje teži udobnosti i ležernosti, samo doprinosi pozitivnom stavu koji panelisti ostavljaju.  

„Odabirom odijela oba sugovornika su pokazala kako poštuju događaj, a tenisicama su dodali notu ležernosti. Njihov odabir obuće se odlično uklapa i u sam naziv izložbe IAA Mobility, a i prateći svjetske modne trendove, spoj odijela i tenisica ukoliko je kombinacija dobro stilizirana može biti odličan odabir za ovakva događanja.“ 

Foto: LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -