Parfemi na poslu?

Parfemi na poslu su pitanje koje se ne odnosi samo na žene nego i na muškarce.

Vjerojatno ste i vi imali kolegu za kojim ostaje oblak parfema. Još je veći problem sjediti u sobi ili na sastanku sa nekim i njegovim oblakom parfema.

Da li su parfemi na poslu prihvatljivi ili ne?

Da li su parfemi na poslu prihvatljivi ovisi o nekoliko faktora:

  • uredsko okruženje – konzervativna uredska okruženja kao što su banke ili odvjetnički uredi su manje prikladni za mirise parfema u odnosu na opuštenije urede kao što su modne ili kozmetičke kuće. Ako niste sigurni, najbolje je provjeriti uredski dress code ako postoji ili se konzultirati s nadređenima ili HR-om.
  • vrsta mirisa koju nosite –  eau de cologne i eau de toilette sadrže dosta alkohola što znači da će miris brzo ispariti. Eau de parfum  i perfume imaju veću koncentraciju mirisa, zbog čega ih treba nanositi u puno manjim količinama. Ako želite smanjiti miris na minimum, odaberite mirisni losion za tijelo ili kremu.
  • note mirisa – lagani, svježi, voćni ili cvjetni parfemi na poslu će biti prihvatljiviji od teških i senzualnih parfema koji su prihvatljiviji za večer

Pogledajte naše prijedloge parfema koje možete nositi na posao:

 

Perfumes for work

Chloé heart perfume / Prada iris perfume / Christian Dior perfume / Guerlain fruity perfume / DKNY cashmere perfume
Foto: Dreamstime/Vadim Ponomarenko

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...