Pepsi CEO Indira K. Nooyi prisjetila se teških trenutaka s početka karijere

Pepsi CEO Indira K. Nooyi jedna je od rijetkih žena na vodećoj poziciji koja otvoreno priča o problemima balansiranja karijere s obiteljskim životom. Kad uđe u kuću više nije CEO, nego postaje majka, žena i sestra.

Pepsi CEO još jednom otvoreno o karijeri i majčinstvu

Na Svjetskom summitu žena 2016. godine na Manhattanu opet se prisjetila nekih starih trenutaka.

Kako prenosi portal Fortune, jednom prigodom kćer joj je napisala „Draga mama, volim te. Molim te, dođi kući“, što joj je teško palo, a prisjeća se svojih početaka karijere, kada je kćer vodila sa sobom u tvrtku te je stavljala da spava ispod stola.

Iako ne žali zbog svoje odluke da se posveti karijeri, Nooyi priznaje da joj nije bilo lako zbog djece. S njom se slaže i druga sudionica panela predsjednica i izvršna direktorica New America Anne-Marie Slaughter, koju je sin u crtežima predstavljao kao prijenosno računalo. Tad je shvatila da je vrijeme da napravi prilagodbu između karijere i majčinstva.

Ne postoji čarobni recept

Obje su se složile da ne postoji čarobni recept za spašavanje drugih roditelja od sličnih trenutaka koje su i same prošle s obiteljima i poslom, ali svakako mogu na temelju svojih iskustava predložiti kako smanjiti napetost između posla i majčinstva.

U obiteljske obaveze potrebno je uključiti sve članove obitelji, a posebno bake i djedove, što je manje uobičajeno u Americi nego kod nas.

Pepsi CEO je na Summitu predstavila i svoju ideju o izgradnji dječjeg vrtića na svom kampusu koji bi zapošljavao profesionalce da brinu o djeci, ali i skrbe za bolesnu djecu. Tom je prigodom Slaughter istaknula jednu važnu stvar – odgajatelji koji imaju veoma važnu ulogu u odgoju djece premalo su plaćeni za svoj poslao, rangira ih se kao i osobe koje parkiraju automobile ili šeću pse.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...