Za Pepsi CEO Indiru K. Nooyi jedna vještina bila je presudna za uspjeh

Pepsi CEO Indira K. Nooyi uvijek nas oduševi svojim iskrenim priznanjima, pa iako je jedna od najmoćnijih žena u biznisu, i sama je priznala kako je imala problema s balansiranjem karijere i obitelji.  Ona zaista zna koliko je važno da kao liderica bude iskrena o svom putu do vrha, kako bi imala utjecaja na druge žene.

Ključna vještina Indire K. Nooyi

Možda i ne postoji čaroban recept kako uskladiti karijeru i majčinstvo, ali Indira sve uspijeva riješiti. I ne samo to, ona također uspijeva riješiti sve probleme i zadatke na poslu, i zato njeni kolege uvijek govore „Ako daš Indiri, to će biti riješeno“.

Kako je rekla izvršnom direktoru LinkedIna Danielu Rothu, tijekom cijele svoje karijere bila je poznata upravo po tome – uvijek je znala pojednostavniti stvari, bez obzira o čemu se radilo.

Želite li biti CEO, trebate imati te „džepne“ vještine. One su potrebne kako biste se mogli dalje razvijati.

Kako prenosi CNBC, jedan od zadataka koji je na svoj način riješila, bio je kad su surađivali s kompanijom Quaker Oats koja je tada morala proći komplicirani proces s agencijom Federal Trade Commission.  Iako su se time bavili odvjetnici unutar kompanije, kako bi bili bolje upućeni u sve što se događa, nju su stavili na taj posao. Indira je tada naučila sve o tome kako bi na jednostavan način mogla objasniti što je potrebno učiniti.

I upravo je to ono što poručuje svim stručnjacima – da pronađu određeni talent koji imaju i da ga izbruse. Bez obzira radi li se o komunikaciji kao vašoj „džepnoj“ vještini  ili je to vaša sposobnost da budete timski igrač ili mogućnost da lako naučite nove stvari… Dokle god je to zaista korisno i relativno rijetko, poslužit će vam u vašoj karijeri.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više