Spriječite i sanirajte neugodne zdravstvene posljedice uz program koji pilates dovodi u poslovno okruženje

Svakodnevni odlazak na posao koji uključuje višesatno sjedenje mnogima narušava zdravlje i zato je važno naučiti kako spriječiti ili bar umanjiti posljedice. Misija programa Pilates u uredu je podići svijest o pravilnoj ergonomiji na poslu, spriječiti učestala bolovanja te ukazati na važnost brige o svom zdravlju i tjelesnoj aktivnosti, kao i prevenciji bolesti i bolnih stanja, a time i većoj radnoj sposobnosti te osobnom zadovoljstvu.

Prevencija je ključ

Upravo je završilo još jedno korporativno predavanje s radionicom na temu ergonomije posla, a ovoga puta program Pilates u uredu isprobali su djelatnici Dječjeg vrtića Srednjaci.

Predavanje pod nazivom „Najčešći problemi mišićno koštanog sustava kod odgajatelja/ica, zašto nastaju te kako ih prevenirati i liječiti“ održala je viša fizioterepautkinja Nina Broznić. Predavanje je pobliže opisalo mehanizam nastanka, prevenciju i liječenje najčešće problematike u odgajateljica. To su bolna leđa (lumbago), lumboischialgija, bol u vratu sa širenjem u ruke (cerviko brahijalni sindrom), hondromalacija patele i artroza koljena.

pilates u uredu

Kako bi se saznanja i savjeti iz prezentacije što bolje upotrijebili u praksi, predavanje je popraćeno i radionicom, gdje se ukazalo na pravilno izvođenje pokreta koji prate ljude kroz dan. To su primjerice ustajanje sa stolice i podizanje tereta, a polaznici su naučili i kako prepoznati loše posture i postići pravilnu, kako ispravno disati, poboljšati cirkulaciju i opustiti tenzije u mišićima. Također, osmišljene su i predstavljene vježbe koje mogu pomoći u otklanjanju i prevenciji bolova.

„Ovom prilikom zahvaljujemo ravnateljici DV vrtića “Srednjaci”, gđi. Lidiji Janeš na pozivu i ukazanom povjerenju. Ona je prepoznala  problem s kojima se njeni odgajatelji svakodnevno susreću jer, iako je posao odgajatelja izuzetno lijep i plemenit posao, također je i vrlo fizički zahtjevan te nosi brojne rizike za razvitak bolnih stanja. Kako bi se moglo pomoći drugima, u ovom slučaju prvenstveno djeci, trebamo znati i moći najprije pomoći sebi“, kaže Jagoda Baranović Kičić, pilates instruktorica i voditeljica programa.

pilates u uredu

Podrška za sve

Tjelesna aktivnost, vježbe jačanja ciljanih skupina mišića, a nadasve pravilno izvođenje pokreta prilikom svakodnevnog rada, preveniraju mnogobrojna bolna stanja koja mogu izazvati dugotrajniju nesposobnost za rad. Zato je važno sustavno vježbati kroz cijelu godinu. Mobilni studio Pilates u uredu dostupan je na svakoj lokaciji, pod uvjetom da je omogućen prostor za rad. Obratite im se s povjerenjem jer imaju rješenje za svako zanimanje!

Foto: Pilates u uredu, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više