5 pitanja koja bi uvijek trebali pitati u frizerskom salonu

Nema boljeg osjećaja nego kad izađemo iz frizerskog salona s lijepom i njegovanom kosom. Čak 75 % žena je priznalo da se nakon posjeta frizeru osjeća kao nova osoba. I mi smo jedne od njih!

Kako bi vaša kosa uvijek bila posebna i odgovarala vašem karakteru, ovo su pet pitanja koja bi uvijek trebali pitati svog frizera, neovisno o trendovima.

1. Kako će ovo pristajati mom lifestyleu?

Svima nam je poznati scenarij dolaska u salon, kada pod dojmom stare frizure koju jedva čekamo poslati u prošlosti, od frizera zahtijevamo drastičnu promjenu. No, to ponekad i nije pametna ideja. Ako ste brineta i njegujete svoju kosu, možda je vrijeme da razmislite o nekim suptilnijim promjenama, koje će i dalje naglašavati vaš prirodan look, a neće podrazumijevati bojanje u ljubičasto. Jer takvu boju sigurno nećete održavati kod kuće.

Kada je riječ o šišanju, obratite pozornost da dramatična promjena frizure također može biti fijasko, jer savršeno isfenirana kosa u salonu ne znači isto što i svakodnevno pranje kod kuće.

2. Koliko košta održavanja frizure?

Ne, nije stvar u novcu. Stvar je u činjenici da mnoge žene ne razumiju da održavanje boje i određenog oblika frizura, nije moguće održavati kod kuće. Naravno, ako želite da vam kosa ostane njegovana i zdrava. Svog frizera svakako pitajte kako ćete najbolje održavati svoju kosu i u kojim periodima trebate dolaziti ponovno, te razmislite imate li dovoljno financija za redoviti odlazak frizeru, pogotovo ako ste plavuša.

3. Mogu li održavati boju kod kuće?

Pitanje koje mnogi stilisti mrze, jer upravo oni znaju postići idealne tonove. Ali i ovo pitanje je nužno ako planirate posjetu salonu. Neke žene odlaze na bojanje par puta godišnje, a boju održavaju kod kuće. To je moguće ali nemojte očekivati rezultate kao iz salona. Bitno je da kupujete kvalitetne proizvode kako bi vaša kosa što dulje bila zaštićena i otporna na vanjske štetne utjecaje, te kako bi boja što druže trajala.

4. Koja tehnika bojanja najviše odgovara mojoj kosi?

https://www.instagram.com/p/BrGGaJegtAc/

Uz pregršt tehnika koje danas nude frizerski saloni, nije se lako odlučiti. Stoga, ako ste si već zacrtali neku određenu tehniku bojanja, konzultirajte se s frizerom i svakako uvažite njegovo mišljenje. Ipak on zna što će najbolje odgovarati vašem licu i tipu kose.

5. Hoće li ova frizura biti aktualna i sljedeće sezone?

Znamo koliko trendovi brzo dolaze i prolaze, kako u modnom tako i u beauty svijetu, ali važno je da ostanete dosljedni sebi, jer biste u suprotnom mogli požaliti. Zapamtite, lijepa i njegovana kosa nikad ne izlazi iz mode, i to je najvažnija smjernica kojom se trebate voditi prilikom ulaska u frizerski salon.

Foto: Instagram, Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -