Ples na zračnom ringu novi je fitness izazov za sve neustrašive žene

Vjerojatno ste već imali prilike vidjeti zračne akrobate i plesače koji izvode impresivne točke na nekoliko metara visine, no mnogi na prvu pomisle da se radi o nedostižnoj disciplini koja se savladava od malih nogu. Ipak, riječ je o zračnom plesu koji u svijetu postaje sve popularniji ne samo kao vrsta akrobatskih glazbeno-scenskih nastupa, već i kao oblik fitnessa te je kao takav dostupan svim zainteresiranima.

Kreativni izazov

Najpopularnija zračna disciplina zasigurno je ples na svili, ali sve popularniji postaje i ples na zračnom ringu (obruču) koji su prepoznali oni koji vole živjeti aktivno i stalno su u potrazi za nečim novim.

Radi se o željeznom rekvizitu u obliku kruga koji visi sa stropa i na kojemu je moguće izvoditi vježbe i plesne pokrete u zraku. Zadržavanje u zraku uz izmjenu sporih i brzih elemenata i padova u početku djeluje kao popriličan izazov, no uz redovitu vježbu, u samo nekoliko mjeseci moguće je postići ogroman napredak.

Od početnih nesigurnosti prilikom penjanja i straha od inverzija ili krivih pokreta, redoviti polaznici uspijevaju savladati tehniku pravilnog izvođenja pokreta, povećati svoju snagu, balans i fleksibilnost na vrlo kreativan način – kroz ples na visini.

Nema izlika, odvažite se!

Ovakva vrsta tjelovježbe uglavnom je popularna među ženskom populacijom, a idealna je za sve odvažne i neustrašive žene željne novih izazova, ali isto tako i za žene koje se žele suočiti sa svojim strahovima i napustiti zonu ugode te malo promijeniti perspektivu.

Važno je naglasiti da, za razliku od mnogih drugih oblika vježbanja, ovdje fokus nije na mršavljenju i dovođenju tijela u top formu, već na samoj vještini. Ipak, pozitivne promjene postaju vidljive jako brzo jer uz ovakav tip vježbanja i plesa jačaju se ruke i mišići gornjeg dijela tijela te toliko potreban core.

ples na zračnom ringu

Osim očitih fizičkih dobrobiti, ples na ringu zaljubljenicima u ovu vještinu donosi još puno više. On dodatno povećava samopouzdanje jer svakim novim savladavanjem naizgled nemogućih pokreta probijaju se vlastite granice.

Istina je da unatoč velikoj želji, brojne žene i danas vjeruju da ovakva vrsta fitnessa nije za njih te kao glavnu ispriku najčešće navode dob, neiskustvo u plesu i gimnastici, tjelesnu građu i slično. Važno je naglasiti da ne postoji niti jedna opravdana prepreka za izbjegavanje ove neizmjerno zabavne, lijepe i nesvakidašnje aktivnosti.  Samo je potrebno – odvažiti se.

Ovu zračnu disciplinu moguće je isprobati u udruzi Traumatic Arts, koja već šest godina uspješno promiče zračne vještine, a osim plesa na ringu, one uključuju i ples na svili, hammocku ili mjesecu.

Autorica: Ana Perišić

www.traumaticarts.hr

Foto: Traumatic Arts, Boris Mataković Photography

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -