Ples na zračnom ringu novi je fitness izazov za sve neustrašive žene

Vjerojatno ste već imali prilike vidjeti zračne akrobate i plesače koji izvode impresivne točke na nekoliko metara visine, no mnogi na prvu pomisle da se radi o nedostižnoj disciplini koja se savladava od malih nogu. Ipak, riječ je o zračnom plesu koji u svijetu postaje sve popularniji ne samo kao vrsta akrobatskih glazbeno-scenskih nastupa, već i kao oblik fitnessa te je kao takav dostupan svim zainteresiranima.

Kreativni izazov

Najpopularnija zračna disciplina zasigurno je ples na svili, ali sve popularniji postaje i ples na zračnom ringu (obruču) koji su prepoznali oni koji vole živjeti aktivno i stalno su u potrazi za nečim novim.

Radi se o željeznom rekvizitu u obliku kruga koji visi sa stropa i na kojemu je moguće izvoditi vježbe i plesne pokrete u zraku. Zadržavanje u zraku uz izmjenu sporih i brzih elemenata i padova u početku djeluje kao popriličan izazov, no uz redovitu vježbu, u samo nekoliko mjeseci moguće je postići ogroman napredak.

Od početnih nesigurnosti prilikom penjanja i straha od inverzija ili krivih pokreta, redoviti polaznici uspijevaju savladati tehniku pravilnog izvođenja pokreta, povećati svoju snagu, balans i fleksibilnost na vrlo kreativan način – kroz ples na visini.

Nema izlika, odvažite se!

Ovakva vrsta tjelovježbe uglavnom je popularna među ženskom populacijom, a idealna je za sve odvažne i neustrašive žene željne novih izazova, ali isto tako i za žene koje se žele suočiti sa svojim strahovima i napustiti zonu ugode te malo promijeniti perspektivu.

Važno je naglasiti da, za razliku od mnogih drugih oblika vježbanja, ovdje fokus nije na mršavljenju i dovođenju tijela u top formu, već na samoj vještini. Ipak, pozitivne promjene postaju vidljive jako brzo jer uz ovakav tip vježbanja i plesa jačaju se ruke i mišići gornjeg dijela tijela te toliko potreban core.

ples na zračnom ringu

Osim očitih fizičkih dobrobiti, ples na ringu zaljubljenicima u ovu vještinu donosi još puno više. On dodatno povećava samopouzdanje jer svakim novim savladavanjem naizgled nemogućih pokreta probijaju se vlastite granice.

Istina je da unatoč velikoj želji, brojne žene i danas vjeruju da ovakva vrsta fitnessa nije za njih te kao glavnu ispriku najčešće navode dob, neiskustvo u plesu i gimnastici, tjelesnu građu i slično. Važno je naglasiti da ne postoji niti jedna opravdana prepreka za izbjegavanje ove neizmjerno zabavne, lijepe i nesvakidašnje aktivnosti.  Samo je potrebno – odvažiti se.

Ovu zračnu disciplinu moguće je isprobati u udruzi Traumatic Arts, koja već šest godina uspješno promiče zračne vještine, a osim plesa na ringu, one uključuju i ples na svili, hammocku ili mjesecu.

Autorica: Ana Perišić

www.traumaticarts.hr

Foto: Traumatic Arts, Boris Mataković Photography

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Stop nepotrenim nametima

UGP organizira potpisivanje peticije “Stop nepotrebnim nametima”!

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i...