Podočnjaci -Kako ih ukloniti?

Podočnjaci – znate onaj prvi jutarnji pogled u ogledalo i zapanjenost izgledom naše malenkosti? Inače uobičajeno lijep odraz umanjuje tek jedna stvar – podočnjaci i natečene, podbuhle oči.

Razlozi su za to brojni, no u mojem su slučaju rođeni s rođenjem najdražih potomaka. Počelo je s prvom kćeri, privremeno završilo s drugom, nastavilo se koju godinu kasnije prelaskom u privatni sektor. I traje do danas. Shvatili ste, živim s (pre)malo sna i podočnjacima! Zvuči poznato?

Daleko od toga da je kronična neispavanost jedini razlog napuhanosti i podočnjaka. Ima tu podosta utjecaja i prehrane, alergija, stresa, zadržavanja vode… No možda je najlakše ‘ispuhati’ premalo sna.

Podočnjaci se uklanjanju namirnicama iz kućanstva i prirodnom kozmetikom

Prije nego krenemo u borbu protiv podočnjaka uz pomoć kozmetike koja obećava, kao jutarnja prva pomoć poslužit će nekoliko trikova. Recimo, najobičnije mlijeko. Iz hladnjaka. Oblog od hladnog mlijeka spašava ne samo neispavane nego i oči natekle od plača. Također je pametno posegnuti za kriškama hladnog krastavca ili krumpira.

podočnjaci

Još bolje ako u hladnjaku imate najjače oružje – hidrolate (cvjetne vodice). Kod natečenih, umornih, čak i alergijom irititanih očiju pomažu hidrolati rimske i njemačke kamilice, mirte, različka, čajevca i lavande. Nešto ćete od toga pronaći u trgovinama prirodne kozmetike. Hidrolati su inače zdrava zamjena za konfekcijske tonike koji, ovisno o izboru, imaju i brojna ljekovita svojstva.

Vrećice smanjuje i jedan svakodnevni napitak – kava. Da, kava obiluje kofeinom, spasonosnim sastojkom koji odlično drenira naše tijelo. Oblozi od kave su dobar izbor, no još su bolji kreme s tim sastojkom. Dakle, kada kupujete kremu za oči važno je tražiti onu koja sadrži kofein. Mnogi entuzijasti koji su sami krenuli u izradu prirodne kozmetike znaju da je kofein, koji se kupuje u prahu (100% je prirodan, izvučen je iz kave), neizostavan sastojak kreme za oči.

krema-za-oči

Uz dodatak biljnih ulja badema i smilja bit će manje vidljivi i tamni kolobari. Kofein je poželjan i u kremama za lice, jer definira i stanjuje ‘vrećice’ ispod vrata.

Ako nemate ništa od toga, ako je netko popio mlijeko i ostavio hladnjak praznim, nemate ni krastavce ni krumpir, kamoli hidrolate ostaje krajnje rješenje – kockice leda umotane u gazu ili ohlađena najobičnija žlica! Pa tko se boji podočnjaka još?

Gordana Gelenčer pogonska je snaga prirodne, potpuno individualizirane kozmetike Diva by GG. Čvrsto vjeruje da će organska biljna i eterična ulja u kombinaciji s ljekovitim, mirisnim cvjetnim vodicama u jedinstvenim kremastim i uljnim recepturama preporoditi kožu i svijetu otkriti vaše novo lice.

Foto: www.ljepota.ba

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -