Poduzetnica osmislila poslovne cipele udobne poput tenisica

Kada pomislite na elegantni poslovni izgled, najčešće uz odijela i košulje u mislima zasigurno imate i pripadajuće cipele na visoku petu. Štoviše, u nekim je tvrtkama čak i obavezno da žene nose visoke pete kao dio poslovnog imidža. Međutim, čak i one izuzetno skupe nerijetko ne pružaju nikakvu potporu i jedino što se dobiva jest bol u nogama koji dugoročno može značajno oštetiti naša stopala i kralježnicu.

Čini se da je ipak došlo vrijeme promjena jer je prije nekoliko mjeseci u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji zabranjeno nužno nošenje potpetica na posao, a sada je američka  poduzetnica Antonia Saint Dunbar odlučila dizajnirati udobne potpetice i balerinke te  pružiti ženama eleganciju poslovnih  cipela s udobnošću tenisica.

Kickstarter projekt koji plijeni pažnju

Ideju svoje tvrtke Antonia Saint NY predstavila je na popularnoj platformi za sufinanciranje ideja i projekata Kickstarter, a njezina kampanja itekako obećava.

Ono što ove cipele nude jest zadržavanje klasičnog izgleda potpetice s udobnošću tenisica što je postignuto kombiniranjem čvrstog vanjskog dizajna sa Soft Surround sustavom iznutra.

Ako često posežete i za balerinkama, tada ste zasigurno primijetile da ponekad noge od njih bole i gore nego od štikli pa je Antonia doskočila i tome problemu te u ponudu uvela balerinke bazirane na istoj tehnologiji kao što su i spomenute cipele na visoku petu.

Oba modela sastavljena su od vanjske konstrukcije, gornjeg mekanog jastučića koji sprječava žuljeve te gazišta od memorijske pjene i potpore za stabilnost.

Možete birati između nekoliko boja, a pritom je naglasak uvijek na eleganciji, bezvremenosti te vrlo lakom kombiniranju s bilo kojom poslovnom odjevnom kombinacijom.

Tim sastavljen od žena

Nitko ne zna bolje koliko cipele mogu biti bolne ženama od samih žena pa su na ovom projektu sudjelovale redom sve žene, od osnivačice Antonie Saint Dunbar, preko svih zaposlenih u samoj proizvodnji pa do liječnice podijatrice (stručnjakinje za stopala) dr. Suzanne Levine.

Tvornica u kojoj se izrađuju cipele također je osnovana u suradnji s dvije poduzetnice koje već imaju više od 35 godina iskustva u industriji, a to su Keiko Hirosue i Rebecca Heykes.

Sama Antonia Saint Dunbar iza sebe već ima uspješnu tvrtku Thinx koja je bila usredotočena na ženske potrepštine poput tampona koji se mogu koristiti nekoliko puta te je bila proglašena jednom od najinovativnijih mladih poduzetnica, a njezina tvrtka je prema magazinu Enterpreneur jedna od najboljih i najbrže rastućih u 2016.

Medijima je poznata kao feministički genij, a čini se da je tek na svome početku. Ono zbog čega je mnogi izuzetno cijene jest to što uvijek prije svega misli na sve žene i kako im olakšati svakodnevni život.

Spomenute cipele na svome su putu da postanu dio njezine uspješne priče. U trenutku pisanja ovog teksta prikupljeno je već 1 264  878 američkih dolara, što će zasigurno iznjedriti odličan poslovni uspjeh, a same cipele do klijentica bi trebale stići do kraja ovog prosinca.

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...