Poduzetnica Zori Jakolin na putu transformacije: “Moja strast – moja motivacija”

Priznajte mi, koliko ste puta bile odlučne promijeniti svoje živote, “od ponedjeljka”, i odustale ako niste vidjele rezultate onda kada ste si to zacrtale? Koliko puta ste izgubile željene kilograme i nedugo nakon toga se vratile starom načinu života, prehrani i životu bez tjelovježbe? Vidite, tako su izgledali i moji pokušaji mršavljenja.

Zori na putu prema mentalnoj i fizičkoj transformaciji

Kad sam započinjala svoj put transformacije, nisam ni slutila što će me sve na nuMe putovanju čekati. Na prvom razgovoru s Tamarom, Tamara me upitala koji je moj konačni cilj mršavljenja odnosno koliko kilograma želim smršaviti u našem 12-tjednom programu?

Odgovorila sam joj – 20 kilograma. No umjesto da se samo usredotočim na gubitak kilograma, Tamara i ja smo zajedno kreirale cijeli niz malih dugoročnih SMART ciljeva – specifičnih, jednostavnih, mjerljivih, meni značajnih, utjecajnih na život, realnih, odgovornih, vremenski određenih i usmjerenih prema onome što želim.

Moji SMART ciljevi, moji mali navigirajući kompasi vodit će me prema novoj meni jer gubeći kilograme gubim i 20 kilograma emocija koje  su me cijelo vrijeme držale i nisu dozvolile da se transformiram u novu ja – zadovoljnu, sretnu, zdraviju, fit i samopouzdanu Zori. Zori koja će sa samopouzdanjem stati na pozornicu i pristupiti ljudima na eventu. Upravo je moj dugoročni cilj da gubitkom kilograma izgubim i sve loše obrasce koji su me sputavali.

Tako sam raščlanjujući sebe i vlastite želje, došla sam do spoznaje koliko sam se čitavo vrijeme stavljala u drugi plan zanemarujući unos onih čimbenika koji su mi hranili dušu umjesto tijela.

Stavljajući druge ispred sebe, fokusirajući se na razvoj svoje kompanije, zanemarivala sam ono što zaista jesam. Mlada, ambiciozna, snažna, energična žena, majka, supruga i poduzetnica, koja je iz ničega stvorila snažan brend i postavila ga na noge. Zapitala sam se: ako mogu uskladiti obitelj i posao, dvije komponentne koje iziskuju najbolju mene, kako ne bih mogla ugurati u raspored i vrijeme za vlastitu regeneraciju, kako fizičku tako i psihičku? Zar nije moj brend zaslužio imati osobu koja je najbolja verzija sebe kao zaštitno lice?

Na počecima programa sam organizirala nekoliko evenata, bila na par vjenčanja i kad sam došla u iskušenje, izvadila sam si nuMe Slim Shake ili Slim Bar. Nisam pokleknula nad slasticama i zamamnom hranom i svakome tko bi me pitao zar ću sada stvarno popiti taj shake, odlučno sam odgovorila DA! To je moja čvrsta odluka, to radim zbog sebe, a ne da ugodim drugima.

Da nema potpore moje obitelji i snažnog pokretača Tamare, cijeli bi taj proces bio znantno teži. Moja obitelj je tu kao stup potpore, suprug je najbolja potpora koju sam ikada mogla dobiti. On je u odnosu prema hrani sve što ja nisam i pomaže mi da budem što ustrajnija i motiviranija. Djeca me sad već zezaju da me uskoro neće vidjeti koliko sam počela gubiti na kilaži! 😀

Sad više nema onog mog čišćenja tuđih tanjura poslije obiteljskog ručka – i djeca i suprug znaju da moraju pojesti sve što stave na tanjur. Mi svi jedemo zajedno, jedem kao i oni, s time da se fokusiram na laganiju hranu i velike količine povrća.

Kako sam u zadnjih mjesec dana morala ići na trodnevni poslovni put, spakirala sam si točnu količinu obroka za tri dana, nije se niti osjetilo u prtljazi! Uza se sam uvijek imala Slim boost karamele u slučaju krize, svoju najdražu nuMe slasticu.

Zori

U trenucima kad ne stignem misliti na sebe, nakon cijelog dana sjednem za kompjuter i napišem Tamari mali dnevnički zapis u kojem se fokusiram na sebe pišući joj kako sam se osjećala, kako mi je prošao dan, što sam učinila za sebe. Svaki dan u NBG Planu dobijem zadatak kojeg moram ispuniti.

Radeći na sebi uz Tamaru i online NBG Plan, mijenjam si mindset, pripremam se na suočavanjem s mojim osjećajima kako bi došla do života iz snova. Prvih 7 kilograma je već otišlo!

Zori

Znate li kako sam se osjećala kad sam prvi put u životu mogla spojiti ruke iza leđa i to samo nakon ovako kratkog vremena rada na svojoj promjeni? Kad smo to vidjele i Tamara i ja smo pustile suzu od sreće. Sve su to male pobjede kojima slavim put i trud kojeg ulažem u sebe!

Ne odgađajte svoje snove, hranite svoju dušu i svoj um. Mislite na vaš dugoročni cilj  – ako sa svojom transformacijom počnete već danas, već ste jedan dan bliži svojoj najboljoj verziji!

Do idućeg posta,

Pusa od Zori

Posebno za članice WIA, Tamara je odobrila ekskluzivan popust od 15% na cijelu kupnju korištenjem koda WIA15. Potražite novu sebe na www.nu-me.eu unesite kod i krenite na vlastiti put transformacije! nuMe proizvodi su vam također dostupni i u dm prodavaonicam diljem Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...