Poduzetnički mindset: Poduzetništvo primorano na sve brže prilagodbe

Hrvatski poduzetnici trebaju biti spremni na brze prilagodbe promjenama! Složni su oko toga domaći poduzetnici čije tvrtke uspješno posluju desetljećima.

Među onima koji će svoja iskustva iznijeti na skorašnjoj konferenciji Poduzetnički mindset, je Vjekoslav Majetić, predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik tvrtke DOK-ING.

Od EU, preko potresa, do rata

„Tvrtka je osnovana 1991. godine i u ove smo 32 godine pretrpjeli mnoštvo promjena i prilagodbi našeg društva novonastalim situacijama. Na naše su poslovanje i podršku poslovanju, među ostalima, utjecale promjene vlada, ulazak Hrvatske u NATO i Europsku uniju, promjene valuta, pandemija bolesti COVID-19, potres i na kraju rat u Ukrajini! Kroz sve to uglavnom smo se dobro snalazili i održavali proizvodnju. Kod nas kao u razvojnoj firmi svaki dan ima novih događaja i proizvoda. Nedavno smo završili novi funkcionalni prototip postrojenja za preradu organskog otpada s finalnim produktom procesa dobivanja vodika”, kazao je Majetić, osnivač DOK-ING-a i EY Poduzetnik godine.

Njegova tvrtka trenutačno zapošlja gotovo 230 ljudi, no broj zaposlenih joj u posljednje vrijeme kontinuirano raste.

Hrvatsku, kao i svaku drugu zemlju, smatra zemljom prilika, no na poduzetniku je, kaže, da te prilike prepozna i pokuša ih realizirati u skladu s podrškom kojom raspolaže.


Pročitajte više: Poduzetnički mindset: Današnjem poduzetniku tržište je svijet


Samo je promjena stalna

S njim se slaže Ognjen Bagatin, utemeljitelj konferencije Poduzetnički mindset.

Stalna na tom svijetu samo mijena jest! Hrvatsko poduzetništvo doslovce živi riječi Petra Preradovića. Iako nam geopolitičke, tehnološke i ekonomske promjene stvaraju izazove, u tim promjenama trebamo vidjeti prilike! Poduzetnički mindset je kreativan i inovativan. Baš zahvaljujući tome poduzetnici i u najtežim vremenima stvaraju nove vrijednosti. Hrvatska je sada i u uzlaznoj putanji zbog ulaska u Schengensko područje i euro zonu te velikog iznosa koji joj stoji na raspolaganju iz EU fondova… Neke su to od činjenica koje hrvatski poduzetnici pretvaraju u prilike“, istaknuo je Bagatin.

Hrvatske poduzetničke priče koje mogu poslužiti kao nadahnuće drugima, bit će ispričane na konferenciji “Poduzetnički mindset” u utorak 10. listopada 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Konferenciju organizira medijska platforma Poduzetnik, uz programskog partnera EY Hrvatska i partnera Visoko učilište Algebra.

Foto: Poduzetnički mindset

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -