Muškarci i žene žale za različitim stvarima kada je u pitanju novac

Sudeći prema rezultatima nedavne ankete koju je proveo portal GOBankingRates, muškarci i žene žale za potpuno različitim stvarima kada je u pitanju novac.

Anketa je provedena u SAD-u  na 5 000 odraslih ispitanika, a trebali su navesti najveću financijsku pogrešku koju su napravili tijekom 2017. godine.

Mogli su birati između sljedećeg: Nisu spriječili ulazak u dug, živjeli su iznad svojih mogućnosti, nisu investirali u dionice, nisu dovoljno uštedjeli, plaćali su previsoke školarine na fakultetima, trošili su novac na nevažne stvari, a posljednja opcija je bila „nešto drugo“.

Muškarci žale za dionicama, žene za premalo ušteđevine

Rezultati su pokazali kako je 15% muškaraca odgovorilo da najviše žale što nisu investirali u dionice, dok je isti odgovor odabralo 9% žena. Najveća briga žena, njih čak 44% jest da nisu uštedjele dovoljno novca. To zabrinjava 33% muškaraca.

pogrešno trošenje novca

Anketa je također pokazala da čak 62% ispitanica ima ušteđevinu manju od 1 000 dolara,  dok je to slučaj s 52% muškaraca, a  39% od ukupnog broja ispitanika i ispitanica uooće nema ušteđevine. Također, zabrinjavajući rezultati pokazuju i kako 36% žena i 33% muškaraca nema ništa ušteđevine za mirovinu.

Drugo najveće žaljenje među svim ispitanicima bilo je što troše previše novca na stvari koje im nisu prijeko potrebne, primjerice, na ručkove i večere u restoranima.

Ogromni dugovi za studentske kredite

Što se tiče plaćanja školarina na fakultetima, to je najviše zabrinjavalo, naravno, milenijalce.  Naime, čak 44 milijuna Amerikanaca podiglo je studentske kredite, a njihov ukupan dug popeo se na  1,4 trilijuna dolara. Osobama u 20-ima, prosječan dug za školovanje iznosi više od 22 000 dolara, dok za osobe u 30-ima iznosi preko 34 000 dolara.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Potpore za usavršavanje

Ne propustite uzeti potpore za usavršavanje ove godine!

Jedan od najvećih problema hrvatskog tržišta već dugo je nedostatak kvalificirane radne snage. Isto tako nedostatak znanja i vještina zaposlenih osoba...