Muškarci i žene žale za različitim stvarima kada je u pitanju novac

Sudeći prema rezultatima nedavne ankete koju je proveo portal GOBankingRates, muškarci i žene žale za potpuno različitim stvarima kada je u pitanju novac.

Anketa je provedena u SAD-u  na 5 000 odraslih ispitanika, a trebali su navesti najveću financijsku pogrešku koju su napravili tijekom 2017. godine.

Mogli su birati između sljedećeg: Nisu spriječili ulazak u dug, živjeli su iznad svojih mogućnosti, nisu investirali u dionice, nisu dovoljno uštedjeli, plaćali su previsoke školarine na fakultetima, trošili su novac na nevažne stvari, a posljednja opcija je bila „nešto drugo“.

Muškarci žale za dionicama, žene za premalo ušteđevine

Rezultati su pokazali kako je 15% muškaraca odgovorilo da najviše žale što nisu investirali u dionice, dok je isti odgovor odabralo 9% žena. Najveća briga žena, njih čak 44% jest da nisu uštedjele dovoljno novca. To zabrinjava 33% muškaraca.

pogrešno trošenje novca

Anketa je također pokazala da čak 62% ispitanica ima ušteđevinu manju od 1 000 dolara,  dok je to slučaj s 52% muškaraca, a  39% od ukupnog broja ispitanika i ispitanica uooće nema ušteđevine. Također, zabrinjavajući rezultati pokazuju i kako 36% žena i 33% muškaraca nema ništa ušteđevine za mirovinu.

Drugo najveće žaljenje među svim ispitanicima bilo je što troše previše novca na stvari koje im nisu prijeko potrebne, primjerice, na ručkove i večere u restoranima.

Ogromni dugovi za studentske kredite

Što se tiče plaćanja školarina na fakultetima, to je najviše zabrinjavalo, naravno, milenijalce.  Naime, čak 44 milijuna Amerikanaca podiglo je studentske kredite, a njihov ukupan dug popeo se na  1,4 trilijuna dolara. Osobama u 20-ima, prosječan dug za školovanje iznosi više od 22 000 dolara, dok za osobe u 30-ima iznosi preko 34 000 dolara.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više