Pohane bukovače i seitan kao izvrsna alternativa mesu! Donosimo ovotjedni Simple green meni

Otkako je Jelena Tomašević pokrenula restoran Simple Green by Jelena, cilj joj je pokazati da zdrava jela mogu biti jednako ukusna i raznovrsna kao i prehrana kakvoj uobičajeno težimo. Ovaj restoran iz tjedna u tjedan donosi sve zanimljivije i kreativnije menije koje spajaju ukusna hrana te zdravi i provjereni sastojci.

Kako nam Jelena kaže, mnogi gosti inače naviknuti na svakodnevnu konzumaciju mesa, vrlo brzo su te navike zamijenili zdravijim alternativama. Tako su pohane bukovače ili pohani seitan izvrstan izbor koji će vas držati sitima dugo vremena.

Bukovače su same po sebi vrlo ukusne gljive koje sadrže brojne vitamine kao i jod, selen i natrij. Osim bukovača, vjerujemo da će vam se svidjeti i seitan – jelo od pšeničnog zrna, izrazito bogato bjelančevinama. Jela sa seitanom pripremaju se isto kao sva jela s mesom pa je stoga izrazito zahvalan za brzu pripremu raznih jela. Možete ga pohati, pržiti, dodati u variva – mogućnosti su neograničene!

Simple green meni za tjedan od 11.2. do 16.2.2019.:

Ponedjeljak

Bulgur s mrkvom i curry-em, pohani seitan s tartar umakom, kuhana mlada raštika, salata.

Utorak

Riža s trobojnom kvinojom, pikant chilly con – pikantni slanutak s pirjanim povrćem, zdrave kuglice s chia sjemenkama, salata.

Srijeda

Knedle od kruha s ragu umakom od tofua i graška, kuhana cvjetača i mrkva, salata.

Wok četvrtak

Povrće iz woka s rižom i kokosom, pohane bukovače, salatica.

Petak

Pljeskavica s umakom od kopra i kapara, pečeni krumpir, šarena salata.

Subota

Bogato varivo od crvene leće i povrća, kroketi s lanom i majonezom, salata.

Želite naručiti dostavu ručka u određeno vrijeme (radnim danom i subotom)?Svoje narudžbe i dogovor oko dostave usmjerite na broj telefona 01/7077 465 od 9 do 10.15 sati. Dostavljači kreću prije 11 te ponovno nakon 13 sati.

Želimo vam uspješan i ukusan novi radni tjedan!

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više