Pomoću video igrice do posla? Da, dobro ste pročitali

Za neke koji su bez radnog iskustva, teško je uopće doći do intervjua na kojem bi mogli reći nešto više o sebi, što u samom životopisu ne mogu.

No, za njih sada dolazi rješenje za lakše probijanje do intervjua. Riječ je o novoj videog igri Scoutible koja će mjeriti vaš potencijal koji se ne može vidjeti na temelju životopisa ili kod intervjua.

Uz video igru Scoutible do posla

Dok u životopisu stoji tek nekoliko osnovnih informacija o obrazovanju i radnom iskustvu, ova video igra ocijenjuje kognitivne sposobnosti igrača, osobnosti i njihov psihološki profil te ih usklađuje s poslovima za koje su kompetentni, piše Fast Company.

Uz pomoć igre kandidat će pokazati svoj nivo spremnosti na rizik, skrivene talente i vrline koje su poželjne u svakodnevnom radu.

Angela Antony, osnivačica i izvršna direktorica Scoutiblea rekla je kako na ovaj način žele spriječiti nejednakosti koje su ukorijenjene u društvu. Neki natječaji za posao nisu vidljivi svima i ne može se svatko javljati na njih. Za te natječaje mogu čuti samo ljudi koji su na visokim pozicijama, smatra Antony i zato je osmišljen Scoutible.

Vizija je da svatko može igrati Scoutible u bilo koje vrijeme, besplatno na svom pametnom telefonu  i koristiti ga kao način za ulazak na tržište rada. Igra u trajanju od 20 minuta, koja je trenutno na testiranju, omogućit će igračima da saznaju sve o sebi, a nakon igranja preporučit će im se radna mjesta za koja su kompetentni.

Dakle, video igra će preporučiti kvalificirane kandidate za one poslove gdje su potrebni, a inače ne bi nikad čuli za njih, čak i za one koji ne traže aktivno posao.

Uz pomoć ove video igre možete si poboljšati život i pronaći svoj „posao iz snova“.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više