Pontis Technology, brzorastuće IT čudo, proširilo se na tržište BiH

Jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Hrvatskoj, Pontis Technology, proširila se na susjedno tržište Bosne i Hercegovine. Ova je tvrtka prvi put privukla pozornost mase viralnom PR kampanjom u kojoj su se šaljivo osvrnuli na 70 godina dugo razdoblje čekanja kralja Charlesa III na prijestolje. Cilj je bio jasan – iskomunicirati developerima da se kod njih puno brže napreduje. U tome su uspjeli, a glas se proširio i na susjedno tržište.

pontis technology

„BiH ima impresivan talent pool“

Iako su godišnji odmori i ljeto pri kraju, u Pontisu kao da stanke nije niti bilo. Štoviše, da se radilo punom parom dokazuje novootvoreni ured u Sarajevu koji službeno djeluje od 1. rujna.

„Znala sam da ćemo kad-tad otvoriti ured u BiH, bila nam je to strategija“, izjavila je Nataša Zec, osnivačica Pontis Technology. „Prepoznali smo veliki talent pool koji BiH pruža, uspostavili smo suradnje i konačno otvorili kompaniju sa sjedištem u Sarajevu“.

Prvog zaposlenika već imaju, a planiraju se širiti i dalje – na regiju, a kad regija postane premala, i šire. Već sad aktivno planiraju širenje na američko tržište, a kako klijente imaju na četiri kontinenta i deset zemalja, između ostalog i u SAD-u, već imaju dobru bazu.

„U BiH nastojimo preslikati benefite kakve zaposlenici imaju u Hrvatskoj“, dodala je Zec. „Zakoni su nam slični i govorimo gotovo istim jezikom, tako da je BiH bila logičan korak“.

pontis technology

Pročitajte više: Mladom IT tvrtkom dominiraju žene, a bilježi zavidne poslovne rezultate


Pontis Technology jedna je od najbrže rastućih domaćih IT tvrtki

Pontis Technology nije osnovan tako davno – posluje od travnja 2022. Ipak, zahvaljujući brzom i agilnom rastu, osnivačkom timu se to čini kao davna prošlost. Tvrtka je kraj godine zaključila je s 22 zaposlenika, a danas ih broji 55, uskoro i 58.

Rast je to broja zaposlenih od čak 150% u godini kada mnoge tvrtke stagniraju ili otpuštaju zaposlenike, a godina još nije gotova.

Trenutno 43% tvrtki stagnira u broju zaposlenih, 22% bilježi pad broja zaposlenika, a njih 35% bilježi rast zaposlenih, no manji nego u usporedivom razdoblju prošle godine. Pokazatelj su toga da mlad i kreativan tim koji se ne boji rizika može postići zaista mnogo, a svoj uspjeh pripisuju pametnom i kvalitetnom radu, praćenju trendova i ulaganju u zaposlenike.

Pontis Technology klijentima nudi usluge razvoja složenih software proizvoda, uz rad na dugoročnim projektima. Njihovi klijenti vodeći su u svojim industrijama, a specijalizirani su za banking, fintech, pharma, gaming, betting i automotive industrije.

Tekst je pripremljen u suradnji s Pontis Technology.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -