Porodiljni dopust u Yahoo-u produljen

Porodiljni dopust u Yahoo je produljen sa 8 plaćenih tjedana na 16 tjedana za majke i 8 tjedana za očeve, prenosi NBC Bay Area.

Roditelji koji su dobili dijete uz pomoć surogat majke ili usvojenja imaju pravo na 8 plaćenih tjedana porodiljnog dopusta, te dodatno dobivaju 500 USD za dječju opremu i ostale potrepštine.

Nova politika je usklađena s ostalim kompanijama u Silicijskoj dolini koje prednjače ispred zakonskog neplaćenog porodiljnog dopusta od 12 tjedana u SAD-u. Tako Google majkama daje 18-22 plaćena tjedna porodiljnog dopusta a Facebook 4 mjeseca plaćenog porodiljnog dopusta za oba roditelja i 4,000 USD pomoći za dječju opremu.

Mayer je donijela ovu odluku samo dva mjeseca nakon što je zabranila rad od kuće čime je izazvala buru reakcija kako time negativno utječe na položaj žena u biznisu, osobito kada se pročulo da je njen sin s njom na poslu svaki dan u sobi koju je dala napraviti odmah do svog ureda.

Marissa Mayer je prva žena koja je trudna preuzela CEO poziciju u Fortune 500 kompaniji, čime je izazvala buru reakcija i napravila veliki korak naprijed za žene u biznisu.

Međutim, nakon što se nakon poroda vratila na posao nakon samo dva tjedna, zaredali su se negativni komentari kako ne daje dobar primjer ostalim ženama koje je dodatno potpirila svojom izjavom da njoj dijete nije nikakav problem.

Produljenje porodiljnog dopusta je svakako dobar potez bez obzira da li je rezulat želje da se popravi negativan imidž ili ne.

Foto: Reuters/Pascal Laueuer

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...