Prodaja je odličan (prvi) posao

Potražnja za djelatnicima u prodaji je visoka, no tražitelji posla često izbjegavaju takav posao što iz zablude, što iz straha. Upravo prodajni posao naučit će vas vještinama koje će vam pomoći u bilo kojem poslu koji budete kasnije obavljali.

Posao u prodaji – što možete naučiti?

Naučit će vas ‘preskakati’ prepreke

Prodaja će vas naučiti što je realna situacija na tržištu i kako se nositi s problemima i nepovoljnim okolnostima. Posao u prodaji će vas gotovo stalno držati van zone ugode i pokazat će vam koliko je potrebno truda i upornosti za postizanje rezultata.

Naučit će vas važnosti pozitivnog stava

Slab  karakter i sklonost odustajanju su karakteristike koje nikako nisu poželjne u bilo kojem poslu, a kamoli u prodaji. Upravo posao prodavača izgradit će vam čvrst karakter jer ćete se naučiti nositi s nerazumijevanjem i odbijanjem, dok će vam pozitivan stav pomoći da se održite na površini.

Izgradit će vam samopouzdanje

Bolje ćete razumjeti svoje kvalitete i slabosti na kojima možete poraditi kako biste bili još konkurentniji na tržištu rada. Kako ćete napredovati uvidjet ćete da ste spremni obavljati zadatke usprkos stresu i nelagodi, a to će vam dodatno izgraditi samopouzdanje.

Oglase za rad u prodaji možete pronaći na MojPosao portalu, koji upravo ima otvoren natječaj za novog člana u svom prodajnom timu. Proučite oglas i prijavite se najkasnije do 2.lipnja.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više