5 trendova u poslovnoj komunikaciji

Poslovna komunikacija razvija se sukladno s trendovima u tehnologiji. Kako bi tvrtke ostale relevantne na tržištu, moraju pozornost obratiti na dosezanje nove publike, poboljšanje iskustva za sve one već uključene te zadovoljenje potreba nove generacije zaposlenika.

Mobilnost

Danas su svi umreženi i dostupni na mobilnim uređajima, kako privatno, tako i u poslovnoj sferi. Kao što je Marshall McLuhan davno predvidio, mediji su postali produžeci nas samih. Mobilni uređaji već su postali sastavni dio svakog posla, a s razvojem mogućnosti za korisnika, u budućnosti će to postati još naglašenije. Oni olakšavaju komunikaciju, jednostavnije spajaju ljude i nude brojna rješenja koja pomažu u obavljanju svakodnevnih poslovnih zadataka za koje više ne moramo biti na jednom mjestu.

Konvergencija

Kako bi zadovoljili potrebe današnjeg korisnika, komunikacijski alati moraju pružati funkcionalnost, jednostavnost i intuitivno korištenje. Komunikacijske platforme sve više spajaju različite mogućnosti i usluge te time omogućuju brže i efektivnije rješavanje problema. Ono što se nekad moralo napraviti na više mjesta, danas se obavlja na jednom, a takva promjena pravila posebice se odražava i u poslovnoj komunikaciji.

Live Streaming

Trend koji se prepoznaje s društvenih mreža seli se i u poslovno okruženje. Istraživanja pokazuju kako se live video na Facebooku gleda puno dulje od običnog, što je dobar pokazatelj i poticaj za tvrtke koje žele nove načine za dopiranje do ciljanih javnosti, bile one interne ili eksterne. Više nije potrebno imati skupu i kompliciranu opremu za takav pothvat, dovoljan je običan mobilni telefon. Poslovni live prijenosi tako primjerice uključuju razne radionice, treninge i webinare, čija popularnost sve više raste.

Razvoj intraneta

Intranet nije nikakva novost u poslovnoj komunikaciji, ali ono što ju čini zanimljivom novi su načini korištenja i proširena funkcionalnost. To se očituje kroz veću podršku za video komunikaciju, spajanje razgovora, kao i poboljšane mogućnosti za dijeljenje sadržaja bez ugrožavanja kvalitete komunikacije. Ovakvi alati omogućuju kvalitetnije i bolje iskustvo komunikacije među zaposlenicima.

Nove stvarnosti

Iako se ponekad čini da je područje virtualne stvarnosti još uvijek samo dio filmova znanstvene fantastike, promjena u tom smjeru događa se u ovom trenutku. Nove prilike za dopiranje do publike i krajnjih korisnika, ali i zaposlenika, kriju se u istraživanju mogućnosti virtualne stvarnosti. Tvrtke na taj način mogu privući svoju publiku i osigurati im posebno iskustvo.

Autor: Petra Okičić

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

poslovni objekt b. t. c. Nedelišće

Robotizacija, automatizacija i doprinos lokalnom gospodarstvu – Otvoren novi poslovni objekt...

Pokrenut kao obiteljski obrt Tomašić davne1981., ovog je mjeseca tvrtka svečano otvorila svoj novi poslovni objekt. Projekt vrijedan 17,5 milijuna kuna...