Dvije stvari koje trebate prestati raditi na sastancima

Melanie Robbins televizijska je voditeljica, autorica, komentatorica i motivacijska govornica koja je sve ove titule „osvojila“ nakon što je prevladala osobnu krizu u svojim 40-ima. Tajnu svoje uspješne borbe opisala je u knjizi „The 5 Second Rule“, koja je postala šesta najčitanija na Amazonu te godine.

Još 2011. godine izdala je svoju prvu knjigu naziva „Stop Saying You’re Fine“, nakon čega je pozvana da održi govor na TED konferenciji u San Franciscu. Snimka njenog TED govora lansirala je njenu karijeru, a do danas je na YouTubeu pogledana čak 15 milijuna puta!

Spustite olovke i koristite svoj glas

Prije nego što je počela sa svojim angažmanom komentatorice za CNN, Robbins je radila kao odvjetnica pa joj poslovni svijet u tom smislu nije stran. Kao coacherica i žena s bogatim poslovnim iskustvom otkriva dva savjeta za sve zaposlene žene.

Robbins tvrdi kako žene trebaju znati da postoji vidljiv rad i manje vidljiv rad, a zasluge se dobivaju samo za prvu vrstu. Kao primjer navodi situaciju poslovnog sastanka.

„Sastanak je jako, jako važno mjesto za vježbu samopouzdanja. Kako ju izvježbati? Prestanite zapisivati bilješke! Kada dobijete potrebu biti jedina osoba u prostoriji koja zapisuje, spustite olovku“, savjetuje.

Ako imate važan sastanak i trebate biti pripremljeni, za bilježenje i pamćenje mnoštva podataka angažirajte tehnološkog pomagača.

„Neka Siri zapisuje umjesto vas, a nakon toga datoteku učinite privatnom i uploadajte na YouTube. On će tekst prepisati umjesto vas i to besplatno“, ističe.

„Prestanite buljiti u papir i žuriti kako bi sve stigli zapisati. Na vidljivom ste mjestu i na taj način pokazujete da niste aktivni dio sastanka nego ste tamo samo da zabilježite što se događa. Sigurna sam da imate nešto vrijedno za reći, a to vjerojatno nećete izreći ako ste prezaposleni bilježenjem tuđih ideja.“

Drugi savjet koji nudi Robbins neće se svidjeti baš svima.

„Morate napraviti nešto zbog čega ćete se vjerojatno osjećati nelagodno. Ne napuštajte sastanak, a da niste baš ništa rekli. Nikada!“

Jeste li spremne poslušati ju?

https://www.instagram.com/p/BozskOKBqcB/?utm_source=ig_web_copy_link

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -