Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?

Jak potres magnitude 6,2 zatresao je Petrinju jučer u 12:19. Zbog svoje jačine osjetio se u gotovo cijeloj Hrvatskoj, ali i susjednim državama – BiH, Slovenija, Srbija, Mađarska pa čak i Italija. Materijalne štete su ogormne, a nažalost potres u Petrinji odnio je i ljudske živote.

Potres u Petrinji – kako pomoći?

Kao i u brojnim humanitarnim akcijama, Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce kako bi pomogla onima koji su najviše stradali. Humantirane akcije organiziraju se u svim gradovima, a svatko od nas može pomoći.

Zbog brojnih upita, sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja kao i na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:


Pročitajte više: Kako s djecom razgovarati o potresu i korona virusu?


Donacije materijalne humanitarne pomoći

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: [email protected] .

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa.

Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa. Popis društava možete naći u adresaru koji se nalazi na službenoj stranici.

potres u petrinji
potres u petrinji
potres u petrinji

Foto: Hrvatski crveni križ, Unsplash, Markus Spiske

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -