Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?

Jak potres magnitude 6,2 zatresao je Petrinju jučer u 12:19. Zbog svoje jačine osjetio se u gotovo cijeloj Hrvatskoj, ali i susjednim državama – BiH, Slovenija, Srbija, Mađarska pa čak i Italija. Materijalne štete su ogormne, a nažalost potres u Petrinji odnio je i ljudske živote.

Potres u Petrinji – kako pomoći?

Kao i u brojnim humanitarnim akcijama, Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce kako bi pomogla onima koji su najviše stradali. Humantirane akcije organiziraju se u svim gradovima, a svatko od nas može pomoći.

Zbog brojnih upita, sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja kao i na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:


Pročitajte više: Kako s djecom razgovarati o potresu i korona virusu?


Donacije materijalne humanitarne pomoći

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: [email protected] .

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa.

Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa. Popis društava možete naći u adresaru koji se nalazi na službenoj stranici.

potres u petrinji
potres u petrinji
potres u petrinji

Foto: Hrvatski crveni križ, Unsplash, Markus Spiske

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -