Povremeni prijevoznici: “Hoćemo li na Dan mrtvih obilaziti grobove naših najmilijih ili ćemo pokapati naše tvrtke?”

Predstavnici poduzetnika iz sektora povremenog prijevoza putnika, okupljanje na naplatnoj postaji Dugopolje, ocijenili su uspješnim. Udruga Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika danas su okupili mnogobrojne poduzetnike na naplatnoj postaji u Dugopolju gdje su plaćanjem u lipama simbolično ukazali na skorašnji kraj. Poduzetnici iz ovog sektora željeli su pokazati kako ne žele zatvoriti svoje tvrtke i ostaviti 20.000 ljudi bez posla.


Pročitajte više: Povremeni prijevoznici poslali otvoreno pismo Andreju Plenkoviću: Zbog nemara Vas i ministara osuđeni smo na propast!


Povremeni prijevoznici zadovoljni prosvjedom

Akcija je bila vrlo uspješna. Na ovaj način, sektor povremenog prijevoza putnika ukazao je kako vremena više nema. Nemaju vremena za obećanja i dodatne dogovore. Navodimo kako su im šest mjeseci putem medija i na sastancima s nadležnim ministarstvima obećavana bespovratna sredstva i pristup kreditnim linijama. Međutim, onemogućen im je pristup sredstvima HBOR-a i HAMAG-a, kao i obećana bespovratna sredstva iz Europske komisije.  

Povremeni prijevoznici

„Danas smo se spontano okupili i na simboličan način, zadnjim novcem, lipama, platili cestarine. Obukli smo crnu odjeću kao još jedan pokazatelj situacije u kojoj se nalazimo. Danas kreću ovrhe. Hoćemo li na Dan mrtvih obilaziti grobove naših najmilijih ili ćemo pokapati naše tvrtke? Tražimo odmah dodjelu bespovratnih sredstava kojih su puna usta svih ministara i predsjednika Vlade. Strpljenja više nema. Prazna obećanja nas ne zanimaju, očekujemo konkretne poteze i rješenja nadležnih. Ne može se ignorirati branša koja je do prije 10 mjeseci funkcionirala savršeno i bila jedna od glavnih kotačića koji su pokretali hrvatsko gospodarstvo. Danas propada povremeni prijevoz, sutra ugostitelji i suvenirnice, prekosutra svi ostali. To ne smijemo dopustiti“, rekao je Marko Slišković, koordinator Pododbora za prijevoz udruge Glas poduzetnika.


Pročitajte više: Predsjednica udruge povremenih prijevoznika Ragusa Bus Vesna Lukić: Mjere za očuvanje radnih mjesta ne mogu spasiti tvrtke!


Moramo istaknuti i da još uvijek čekamo odgovor te hitna rješenja koja smo tražili od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i resornog ministra Olega Butkovića za spas ovog sektora.

Foto: Glas poduzetnika

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

p&g mamforce

Direktorica P&G: ‘Potencijal treba njegovati, a dobar kadar zadržati’

Svako radno okruženje ima svoje specifičnosti i svoje izazove. Male tvrtke, žensko poduzetništvo, velike kompanije, multinacionalne korporacije. Što je teže i...
- Advertisment -