Osigurajte pozitivan prvi dojam uz neinvazivne i učinkovite metode dentalne i estetske medicine

Tvrdnja kako postoji samo jedna prilika za prvi dojam potkrijepljena je i istraživanjima. Ona potvrđuju kako u samo 7 sekundi stvaramo dojam o nekoj osobi, a u sljedećih 30 sekundi već imamo formirano mišljenje o njoj. Upravo o tom prvom utisku ovisi i sudbina potencijalnog budućeg odnosa, bilo da se radi o osobnim ili poslovnim odnosima. Pozitivan prvi dojam postaje sve važnije pitanje. Stoga i sve više ljudi bira blagodati estetske medicine – područja u medicini koje posljednjih godina bilježi najveći rast.

Višestruki benefiti

Što je ono što nam privlači najviše pažnju? Gotovo uvijek se radi o licu, posebice osmijehu, zatim stavu i na kraju, odjeći. Istraživanja pokazuju kako atraktivni pojedinci ugovaraju bolje poslove, imaju bolje kritike i procjene te dobivaju i – bolji tretman.

Još jedno zanimljivo istraživanje 2004. godine provelo je Američko društvo za estetsku kirurgiju. Naime, slučajni prolaznici su ocjenjivali izgled osobe prije i nakon estetskog zahvata. Osobe koje su napravile neki estetski zahvat prosječno su ocijenjene kao 31% atraktivnije, 27% boljih socijalnih vještina, 22% uspješnije u vezama i 15% uspješnije u poslu. Zašto je to tako?

„Iz mog iskustva, rekla bih kako osobe koje ulože u sebe i kojima se vrati svježina te izbriše umor s lica, počnu zračiti samouvjerenošću i zadovoljstvom samim sobom. To onda multiplicira učinak samog estetskog tretmana“, kaže Diana Plazonić, dr.med.dent.

pozitivan prvi dojam
Dentalni facelift

Cjelovita estetika lica

Dr. Diana Plazonić jedna je od prvih liječnika dentalnih medicine koja je u ovim područjima započela raditi i s estetikom lica.

„Kada sam 2009. godine došla u kontakt s britanskim liječnikom dentalne medicine koji je aktivno radio na području estetike lica minimalno invazivnim metodama (fileri, botoks), otvorio mi se pogled prema cjelovitoj estetici lica i osmijeha“, priča.

Uljepšavanje pacijenta samo u jednoj regiji stvara necjelovit i često neprirodan izgled. Iako se svi slažu da su promjene izgleda lica pri starenju uzrokovane promjenama na razini kosti, čeljusti i mišića, većina ipak u pristupu tretmanima kreće od kože.

„Moj pristup je obrnut jer smatram da treba krenuti od baze prema površini i zato sam ga nazvala 4D LIFT. Radi se o anti-aging tretmanu u svim dimenzijama lica.“

4D LIFT uključuje lifting na razini periosta i zubi, zatim trening mišića lica, remodelaciju masnih jastučića i tretmane za osvježenje kože. Ovakav cjelovit pristup osigurava najdugotrajnije rezultate i najbolji efekt za uloženi novac. Ujedno daje i najprirodniji izgled jer se pomlađivanju pristupa ravnomjerno u svim dimenzijama.

Sigurna i suptilna promjena

Suprotno uobičajenoj percepciji u javnosti, osoba koja dolazi na estetski tretman (osim kada se radi o jako mladim ženama koje zbog modnih trendova žele povećanje usana), ne želi izgledati mlađa, već  svježija. Ona ne želi izbrisati sve bore, nego ne želi izgledati umorno, ljuto i nezadovoljno. Svake godine dentalna i estetska medicina predlažu nova, napredna rješenja za neugodne probleme. Što sve postoji i kako djeluje?

Savršen osmijeh ne sastoji se samo od promjene boje i oblika zuba, već se glavnina anti-aging učinka postiže proširenjem zubnog luka čime osmijeh postaje glamurozniji, a usne punije. Također, to se postiže i promjenom izgleda donje trećine lica kojoj se vraćaju mladalačke konture, što se naziva Smile makeover.

pozitivan prvi dojam

Taj učinak dentalnog facelifta moguće je postići u samo 2 sata pomoću kompozitnih ljuskica.

“Kreiranje savršenog osmijeha se sastoji od promjene boje i oblika potrošenih zubi, od proširenja zubnog luka (čime usne postaju punije, a osmijeh glamurozniji) te podizanja zagriza i postizanjem učenika Dentalnog facelifta.”

Posljednjih 15 godina postoji kontinuirani porast minimalno invazivnih zahvata u estetskoj medicini poput filera, botoksa ili mezoterapije. U rukama vrhunski educiranog liječnika minimalno invazivne procedure prilično su sigurna opcija, a za razliku od kirurških tehnika, oporavak je u ovom slučaju minimalan.

Rad po principu “no trace face”

Ako su izražene nazolabijalne bore i osoba izgleda umorno, a pad lica je dominantan u srednjoj trećini, harmonija se uspostavlja filerima posebnih karakteristika u području jagodica i u masne jastučiće obraza. Time se vraća svježina i postiže lifting lica. A za što se koristi botox?

On je dobra opcija kod osoba koje se puno mršte, izgledaju ljuti ili zabrinuto. On tada ima funkciju miorelaksansa, čime čelo dobiva blaži izgled bez nepotrebnog zamrzavanja, posebno prilikom komunikacije. On je također izvrstan i kao tretman protiv pretjeranog pazušnog znojenja, što mnogima postaje problem u ljetnim mjesecima.

„U svom radu prakticiram „no trace face“ pristup kojeg karakterizira lice na kojem se vidi svježina i promjena, ali bez očitih znakova estetskih intervencija. To je lice za koje promatrač nikada nije siguran je li bez estetskih intervencija, odnosno riječ je o tzv. nevidljivom liftingu.“

Tretmane je potrebno prilagoditi svakoj osobi individualno, s obzirom na njene zahtjeve i želje.

„Kada osoba uđe u moju ordinaciju prvo što želim otkriti je kojim ćemo tretmanom postići najviše i što je za svaku osobu njen best buy. Uzrečica kaže kako je najveće umijeće vratiti nekom osmijeh na lice, a upravo je to bit mog poziva. Kao liječnica dentalne medicine od samih sam početaka najviše uživala radeći upravo estetske promjene jer zadovoljstvo i entuzijazam pacijenata nakon takvih tretmana pruža mi radost koju volim dijeliti s njima.“

Foto: Ordinacija Plazonić, Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -