Teatar EXIT donosi premijeru obnovljene predstave “Nevjerojatan događaj” gdje se četvero glumaca transformira u preko 20 uloga

U srijedu 6. ožujka u 20h u Teatru EXIT (Ilica 208) održat će se premijera obnovljene predstave Nevjerojatan događaj u režiji Ivice Boban. Ova nagrađivana predstava svoju je premijeru imala u Kazalištu KNAP 12. prosinca 2014. godine, a od 6. ožujka 2019. postat će dio repertoara Teatra EXIT.

Četvero glumaca u više od 20 uloga

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički  transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

Što se sve može dogoditi u jednom danu

Saznat ćete kak’  jedan taksist baš tog dana ni’ imal’ sreće i kak’ se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata. Kak’ je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu i koga je  antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid.. i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta i kako je zbog izvanrednih vijesti  i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global. Saznat ćete i što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle.. saznat ćete sve to i još mnogo više!

predstave zagreb

Predstava  Nevjerojatan događaj,  na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane  i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće,  i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli –  jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu,  nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima,  glupostima, pa i nesrećama. Mjesto gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti  i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Ulaznice za izvedbe 6. i 23. ožujka u 20h publici su dostupne na blagajni Teatra EXIT i na ulaznice.hr.

predstave zagreb

Nagrade

8. GUMBEKOVI DANI, 2015.

Erni Rudnički dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu za uloge u predstavi Ivice Boban “Nevjerojatan događaj”.

22. FESTIVAL GLUMCA, VUKOVAR 2015.

Erni Rudnički dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu za uloge u predstavi Ivice Boban “Nevjerojatan događaj”.

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2015.

Erni Rudnički dodijeljena je Nagrada hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika – drama- ženska uloga.

Genijalan autorski tim čine:

  • Scenarij, dramaturgija i režija: Ivica Boban
  • Scena i kostimi : Zdravka Ivandija Kirigin
  • Scenski pokret i koreografija: Blaženka Kovač-Carić
  • Glazba: Damir Šimunović
  • Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec
  • Video projekcije: Dario Hacek
  • Izrada scenografije: Boris Križman
  • Fotografije, design plakata i progr. knjižice: Marin Mimica

Tekst i foto: Teatar EXIT

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...