Zašto je radna odjeća važan dio vizualnog identiteta brendova u industriji zdravlja i ljepote

Sve o tome zašto je radna odjeća više od onoga što se možda čini na prvi pogled, otkrila nam je Ljerka Zmaić, osnivačica Pretafinira, hrvatskog brenda dizajnerske radne odjeće.

Kako se predstaviti?

Kreiranje vizualnog identiteta vrlo je važan čimbenik svakog uspješnog biznisa, pa i onog najmanjeg. Vizualni identitet primjenjuje se u svim segmentima pojavnosti tvrtke kao što su natpisi, web stranica, tiskanice, logo ili natpis na prijevoznom sredstvu.

U medicinskoj struci i područjima ljepote i zdravlja, značajan dio vizualnog identiteta čini i radna odjeća. Zašto je od velikog značaja odabir radne odjeće u, primjerice, liječničkim i stomatološkim ordinacijama, kozmetičkim i frizerskim salonima ili wellness centrima?

Budući da brendiranje na ljude ne utječe racionalno, već emotivno, osim odabira ostalih čimbenika vizualnog identiteta, važan je i odabir radne odjeće koja će po modelu i boji ukazivati na vjerodostojnost i konzistentnost pristupa ukupnom predstavljanju.

pretafinir

Upravo se poglavito područjima zdravlja i ljepote bavi Pretafinir. Upitali smo Ljerku postoje li razlike između izrade radne odjeće za medicinsku i primjerice, kozmetičku struku.

„Te dvije struke vrlo su slične. I jedna i druga uključuju poslove gdje je potrebna maksimalna higijena, a kontaminacija tokom rada obilna. Prema tome, nema razlike u materijalima. Boje se prilagođavaju trendovima koji vladaju u tim strukama, ali i osobnim afinitetima te interijeru. Ipak, u obje je struke boja pretežno bijela jer se najlakše održava, odnosno može se prati na višim temperaturama nego tkanina u boji. Međutim, jako puno ordinacija se odlučuje i za više boja istovremeno.“

Pretafinir raspolaže s tridesetak boja prvoklasnih materijala za radnu odjeću koji su predstavljeni na karti boja i materijala. Samo neke od boja u ponudi su boja lavande, fuksije, ciklame, kivi zelena i siva. Modeli Pretafinir radne odjeće inovativni su u odnosu na uobičajene pa inspiriraju djelatnike ordinacija na iskorake u tom smislu.

Lakši put do uspjeha

Vizualna prepoznatljivost osigurava lakše dopiranje do klijenta i njegovo zadržavanje. Dobrim brendiranjem, pored drugih čimbenika, omogućava se bolja vidljivost i rast na izuzetno konkurentnom tržištu.

„Naravno da je prije svega važan dobar i kvalitetan proizvod ili usluga, ali ako ga prati i dobro osmišljeno brendiranje, onda je njegov uspjeh na tržištu daleko vjerojatniji nego ako se tome ne pridaje potrebna pažnja.“

Foto: Dental centar Picek i Dental Estetic Studio

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

NB HOBBY&ART

‘Izražavanje kroz umjetnost daje posebnu vrstu zadovoljstva i slobode’

U današnjem brzom tempu života, pronalazak vremena za sebe i izražavanje kroz umjetnost postaje sve važnije. Srećom, postoji jedno mjesto koje...