Kako preživjeti zajednički rad od kuće?

Rad od kuće donosi brojne prednosti, no isto tako ima i mnoge zamke i izazove. Teže je ostati koncentriran i fokusiran na posao, previše radite, osjećate se izolirano…

No, što ako osim toga imate još jedan problem – svoj radni prostor dijelite s partnerom? Često je takva situacija u obiteljskim poduzećima gdje su supružnici partneri, pa osim što žive zajedno, dijele i svoj radni prostor.

Kako se uskladiti za zajednički rad kod kuće?

Corie Hengst, freelancer i urednica koja pokriva područja biznisa, ljepote i putovanja je za portal Levo savjetovala kako preživjeti zajednički rad kod kuće.

Odredite kad vam počinje radno vrijeme

Stvorite si rutinu kao da radite u tvrtki, odredite svoje radno vrijeme i uzmite neki kutak u kući koji će biti samo vaš, kako vas ne bi prekidali. Dajte partneru do znanja da trebate svoju privatnost.

Družite se

Nedostaje li vam druženje s ljudima? Izolacija duže vrijeme može vas učiniti i depresivnima, a osobito ako provodite 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu zajedno s partnerom – suprugom. Kako biste razbili tu monotoniju, navratite u knjižnicu ili kafić. Ponekad je ono što vam treba kako biste bili produktivniji pozadinska buka u kafiću.

 Stvorite i virtualnu mrežu

Vrlo je važno i poslovno umrežavanje. Koristite društvene mreže kako bi se povezali s ljudima s kojima imate zajedničke interese. Odličan za to je LinkedIn, ali jednako tako možete koristiti i Google Hangouts i Skype kako bi izgradili poslovnu mrežu.

Komunicirajte prije nego što postane prekasno

Kako bi vaše poslovanje bilo skladno, ključ je u dobroj komunikaciji. S partnerom razgovarajte češće o svim stvarima vezanim za poslovanje, osobito ako vas pritišću rokovi pa nećete stići uzeti dužu pauzu za ručak, ili pak kako vas ne bi ometali u radu. Također, bilo bi dobro ukoliko možete u tom slučaju raditi u odvojenim prostorijama kako biste mogle svo potrebno vrijeme biti usredotočene na posao.

Uskladite temperaturu za rad

Ne odgovara svima jednaka temperatura za rad. Muškarcima je idealna radna temperatura od oko 22 stupnja, dok je ženama  idealna do 35 posto viša temperatura. Stoga se pokušajte nekako uskladiti da i jednoj i drugoj strani bude ugodno. Ipak postoji neka prednost u radu kod kuće, a to je da možete uzeti i deku ukoliko vam je malo hladnije.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -