Priča o Sereni Williams je priča o tenisu, ljubavi i majčinstvu

Osvajanjem naslova na ovogodišnjem Australian openu, Serena Williams ispisala je najsjajniju priču u teniskoj povijesti. Bila je to njezina 23 Grand slam titula. Kao da to nije bilo dovoljno, Serena se pobrinula dodatno začiniti priču. Neposredno po završetku turnira svijet je razveselila sjajnom viješću – postat će majka!

“Saznala sam za trudnoću dva dana prije početka Australian Opena. Bila sam nervozna, nisam bila u potpunosti sigurna što da mislim, kako da se postavim. Jedino sam znala da je riječ o velikom trenutku u mojem životu. Istovremeno preda mnom su bile dvije velike stvari – trudnoća i nastup na velikom turniru. Pitala sam se: Da li igrati? Je li je uopće sigurno igrati…?”, prisjetila se Serena Williams jednog od najvećih trenutaka u svojem životu, prilikom gostovanja u emisiji popularne američke novinarke Gayle King.

Najviše sam naučila iz – poraza

Serena ne samo da je odlučila nastupiti, Serena je turnir osvojila bez izgubljenog seta. No, priznaje, nastup u Australiji je bilo po mnogočemu drugačiji i svih ostalih do tog trenutka.

“Drugačije sam pristupila igri. Bila sam opreznija, posebno nakon što slušate sve priče i iskustva drugih žena u vrijeme trudnoće. Srećom, nisam imala problema s jutarnjim mučninama. Ali sam morala skupiti sve emocije i staviti ih na stranu, koncentrirati se isključivo na turnir i njegovo osvajanje. U mojem slučaju puno je manja vijest, a samim time i manji stres na mene, kada osvojim turnir, nego kada izgubim i ispadnem s turnira”, dodala je Serena.

Američka tenisačica postat će majka s navršenih 36 godina. Riječ je ozbiljnim godinama, kada se većina profesionalnih sportaša već umirovi ili najozbiljnije razmišlja o okončanju karijera. Serena ipak ima drugačije planove.

“Planiram se vratiti na teren. Sestra Venus je starija od mene godinu dana, još igra, pa sam sigurna da ću i ja. Moja priča s tenisom ne završava rođenjem djeteta. Sigurna sam jedino u to da ću imati samo još jednog navijača više.”

Iako je u očima svjetske javnosti Serena uvijek pobjednica, porazi su sastavni dio karijere.

“Mrzim gubiti, ali porazi su me doveli do teniskog vrha. Učila sam iz svakog poraza. To govorim i drugima. Učite se iz poraza. Ne samo u sportu. Učite iz poraza u poslu, životu… Samo tako možete doći do uspjeha.”

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...